> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

 

  

1. REGATA SVJETSKOG KUPA - PLOVDIV

Hrvatski veslači izvrsni na otvaranju sezone

12. svibnja 2019. Autor: Petar Milin

Hrvatski veslači izvrsno su otvorili novu međunarodnu sezonu nastupom na 1. Regati Svjetskog kupa u bugarskom Plovdivu. Zlato je izveslao Damir Martin u samcu, srebro braća Valent i Martin Sinković u dvojcu bez kormilara dok je Luka Radonić bio brončani u lakom samcu. Vrlo dobro četvrto mjesto osvojio je četverac bez kormilara u sastavu Anton i Patrik Lončarić, Ivan Piton i Tomislav Šain.

Damir Martin dominirao je stazom od početka do kraja utrke te nije dozvolio svojim suparnicima približavanje niti u jednom trenutku tijekom utrke.

Znao sam danas da sam sam sebi najveći suparnik. Protekle godine razne stvari su mi prolazile kroz glavu, a ove sezone fokusiran sam samo na veslanje. Vremena koja postižem su brza ove godine, pa sam zadovoljan smjerom kojim idem, rekao je Damir Martin nakon utrke.

Braća Valent i Martin Sinković osvojili su srebrnu medalju u dvojcu bez kormilara. Navikli smo od njih kontrolu utrke od početka do kraja ali ovaj puta bila je brža posada Srbije.

Znali smo nakon eliminacijskihutrka da je posada Srbije brza i da će ih biti teško pobijediti ali smo mislili da ćemo ipak biti prvi danas. Planirali smo biti ispred posade Srbije na prvih 500 metara i držati ih prema polovici staze ali bili su brži od nas. Čestitke posadi Srbije, izveslali su impresivnu utrku, rekao je Valent Sinković

Luka Radonić ponovno je izveslao izvrsnu utrku u lakom samcu i osvojio brončanu medalju. U finalnom sprintu, u borbi za drugu poziciju, prestigao ga je Poljak Milosz Jankowski. Pobjedu je odnio Mađar Peter Galambos.

Četverac bez kormilara Anton i Patrik Lončarić, Ivan Piton i Tomislav Šain uspio je izboriti finale i zauzeti izvrsno četvrto mjesto, ne daleko od brončane medalje. Ovaj mladi četverac svakako ima perspektivu pa ih vrijedi podržati u nastojanju da izbore normu za Tokyo 2020.

Hrvatske veslače očekuje nastup na Europskom prvenstvu u Luzernu od 31. svibnja do 2. lipnja.

> Nastupi hrvatskih veslača na regatama Svjetskog kupa
 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Finale Hrvatskog veslačkog kupa - Pag
Svjetsko prvenstvo seniora - Plovdiv
EP seniora do 23 godine - Brest

SP juniora - Račice


SP seniora do 23 godine - Poznan
Hrvatsko veslačko prvenstvo - juniori
Mediteranske igre
2. regata Svjetskog kupa - Linz
1. Regata Svjetskog kupa Beograd
Europsko juniorsko prvenstvo
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
Croatia open

ARHIVA