> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

MEDITERANSKE IGRE 2018

Luka Radonić osvojio zlato u lakom samcu na MI u Tarragoni

30. lipnja 2018. Autor: Vinko Knežević / HOO

Pretposljednjeg dana Mediteranskih igara u Tarragoni peto zlatno odličje za Hrvatsku osvojio je veslač Luka Radonić u disciplini laki samac na 1000 metara.

Na Olimpijskom kanalu u neposrednoj blizini Barcelone (Canal Olimpic de Catalunya) naš najbolji veslač lakih čamaca u finalu je slavio s gotovo pola sekunde prednosti u odnosu na drugoplasiranog Portugalca Pedra Fragu te gotovo dvije sekunde ispred brončanog Grka Spyridona Christosa Giannarosa.

Večer uoči finalne utrke u hrvatskoj Misiji se mogla čuti pošalica o mogućem usponu na pobjedničko postolje dvojice Hrvata u istoj disciplini. Odnosilo se to na slovenskog lakog samca Rajka Hrvata koji je u finalu bio peti.

- Što se tiče konkurencije u finalu, samo Rajko i ja nismo bili sudionici olimpijskih finala, to dovoljno govori da nije bila za potcjenjivanje. U utrku sam otpočetka dobro krenuo i nakon 600 metara odlučio sam ići do kraja. Isplatilo se. Meni je ovih 1000 metara baš bio zanimljiv izazov, u odnosu na klasičnih 2000 metara, to dođe kao šprint-utrka u kojoj moraš ostaviti zadnji atom snage - izjavio je Luka Radonić.

Radonićev trener Krešimir Petrović kratko je dodao:

- Luki će psihološki puno značiti ovaj povratak na pobjednička postolja, a dodatno još i zlatno odličje u konkurenciji još nekoliko vrsnih europskih i svjetskih lakih samaca…


Naša predstavnica u finalu ženskih samaca, Josipa Jurković, zauzela je četvrto mjesto u konkurenciji pet finalistica. No, i prolazak u finale članici posade prošlogodišnjih svjetskih juniorskih prvakinja u četvercu bez kormilara, u debitantskom nastupu discipline ženski samac sasvim je zadovoljavajući rezultat. Trener Saša Vukojičić ustvrdio je kako ovaj nastup, makar i na polovičnoj stazi, predstavlja i dobar uvid u Josipine mogućnosti u međunarodnoj konkurenciji, budući da je već neko vrijeme i ponajbolja hrvatska skifistica.


Rezultati, m. laki samac: 1. RADONIĆ (HRV) 3:22.584, 2. Fraga (Por) 3:23.004, 3. Giannaros (Grč) 3:24.415, 4. Goretti (Ita) 3:25.320, 5. Hrvat (Slo) 3:25.673; ž. samac: 1. Nikolaidou (Grč) 3:43.763, 2. Tontodanati (Ita) 3:47.36, 3. Diaz Rivas (Špa) 3:50.468, 4. JURKOVIĆ (HRV) 3:58.399, 5. Fernandes Figueiredo (Por) 4:07.616.

Hrvatski veslači osvojili su od 1992. godine 11 medalja na Mediteranskim igrama od čega 3 zlatne, 3 srebrne i 5 brončanih medalja.

> Svi nastupi hrvatskih veslača na MI


Treneri Saša Vukojičić i Krešimir Petrović s Lukom Radonićem

 


 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

EP seniora do 23 godine - Kruszwica
SP seniora do 23 godine - Plovdiv
Hrvatsko veslačko prvenstvo - juniori

EP seniora - Račice


EP juniora - Krefeld
1. Regata Svjetskog kupa - Beograd
Hrvatsko veslačko prvenstvo - seniori
Croatia open - Zagreb
Proljetna daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba na ergometrima - E6km
Damiru Martinu priznanje HZSN

ARHIVA