> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

28. (75.) PRVENSTVO REPUBLIKE HRVATSKE U VESLANJU

Veslački klub Trešnjevka naujspješniji u seniorskoj kategoriji

28. travnja 2018. Autor: Petar Milin

Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore i veterane održano je na regatnoj stazi jezera Jarun u Zagrebu. Ukupni pobjednik je Veslački klub Trešnjevka ispred HAVK Mladosti i VK Croatia. Veseli podatak da je ovogodišnje prvenstvo bilo znatno masovnije nego li proteklih godina, a raduje i mnoštvo zanimljivih finalnih utrka u kojima su posade davale svoj maksimum za osvajanje mjesta na pobjedničkom postolju.

Među veslačima valja izdvojiti naše najbolje rimen veslače Valenta i Martina Sinkovića, koji su osvojili tri zlatne medalje, u dvojcu bez kormilara, četvercu bez kormilara te na kraju u osmercu. Upravo slika zadnje utrke programa, osmeraca, bila je lijep prizor za kraj natjecanja. Lijepo je bilo vidjeti šest seniorskih osmeraca kako se utrkuje na Jarunskoj stazi, a Mladostaši su još jednom odnijeli  primat u kraljevskoj disciplini. Najugodnije iznenađenje bili su veslači Croatije koji su osvojili drugo mjesto predvođeni Damirom Martinom, koji je prije utrke osmeraca osvojio zlatnu medalju u dvojcu na pariće zajedno s Bernardom Samardžićem.

Od ostalih muških utrka, David Šain odnio je pobjedu u samcu seniora. Četverac sa kormilarom pripao je Iktusu predvođenom braćom Lončarić, još uvijek juniorima ali ovaj puta u odlični i u seniorskoj konkurenciji. U četvercu na pariće pobjedu je zasluženo osvojila Croatia. Laki samac još jednom osvojio je Luka Radonić ali ovaj puta u dresu Trešnjevke. Laki dvojac na pariće pripao je Korani, a laki dvojac bez kormilara Jadranu iz Zadra.

U samcu seniorki slavila je Marcela Milošević iz VK Trešnjevke, laki samac pripao je treću godinu zaredom Nataši Šuštić iz Neretvanskog gusara. Dvojac bez kormilara i pariće suvereno su osvojile veslačice Trešnjevke, predvođene  sestrama Jurković i još uvijek juniorkom Izabela Krakić.

I neumorni veterani odradili su svoj dio natjecanja popunivši program dodatnim utrkama.
 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

EP seniora do 23 godine - Kruszwica
SP seniora do 23 godine - Plovdiv
Hrvatsko veslačko prvenstvo - juniori

EP seniora - Račice


EP juniora - Krefeld
1. Regata Svjetskog kupa - Beograd
Hrvatsko veslačko prvenstvo - seniori
Croatia open - Zagreb
Proljetna daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba na ergometrima - E6km
Damiru Martinu priznanje HZSN

ARHIVA