> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

3. FINALE HRVATSKOG VESLAČKOG KUPA - OSMERCI NA PAGU

Kup Miljenka Finderlea i HAVK Mladost ukupni pobjednici

22. rujna 2018. Autor: Petar Milin

3. Finale Hrvatskog veslačkog kupa održano je drugu godinu za redom u Pagu na istoimenom otoku. Nastupili su klubovi koji se natječu u Kupu Veslačkog saveza Dalmacije i kontinentalnom kupu Miljenka Finderlea. Pobjedu među klubovima odnijela je HAVK Mladost ispred VK Croatia iz Zagreba dok je zadarski Jadran bio treći s istim brojem bodova kao i Croatia ali s pobjedom manje dok je u ukupnom broju bodova iz dvaju Kupova pobjedu odnio Kup Miljenka Finderlea.

Veslački klub Pag i Grad Pag potrudili su se osigurati logističku podršku veslačima pa je natjecanje proteklo u lijepom ozračju, a jedino je lagano jugo ometalo veslače tijekom utrka, no to nije omelo tijek natjecanja pa je regata privedena kraju atraktivnom utrkom osmeraca u kojoj su slavili veslači Kupa Miljenka Finderlea.

Dan kasnije, održana je prva utrka pod nazivom Osmerci na Pagu, na kojoj je nastupilo jedanaest posada osmeraca. Veslalo se na dionici od 15 kilometara od plaže zrče do Paga. Slavila je posada Veslačkog kluba Zagreb ispred riječkog Jadrana. Obe posade dionicu su preveslale za nešto manje od sat vremena. Bilo je lijepo vidjeti masovni start jedanaest osmerac koji su krenuli prema Pagu, nešto što ne viđamo često kod nas.

> Rezultati 3. Finala Hrvatskog veslačkog kupa

> Foto galerija

> Rezultati utrke Osmerci na Pagu

> Fotogalerija Osmerci na Pagu na facebook stranici Hrvatskog veslačkog saveza

> Video starta utrke

NAJAVA - 3. FINALE HRVATSKOG VESLAČKOG KUPA I
OSMERCI NA PAGU

Kraj još jedne uspješne sezone za hrvatsko veslanje obilježiti će se 3. Finalom hrvatskog veslačkog kupa koje će se održati na Pagu. Natjecati će se veslači iz Kupa Miljenka Finderlea te Kupa Dalmacije, a predstavljati će ih najbolje tri posade iz svakog kupa u izabranim disciplinama i kategorijama.

___________________________________________________________

Poziv za sudjelovanje na 3. Finalu HVK-a

Svim članovima Hrvatskog veslačkog saveza, kao i svim simpatizerima veslanja i sporta uopće, upućujemo poseban poziv za što većim odazivom na treće po redu finale Hrvatskog veslačkog kupa koje će se održati u subotu 22. rujna 2018. godine u gradskoj luci grada Paga, te utrci osmeraca na relaciji Zrće – Pag koja će se održati u nedjelju 23. rujna 2018. Ovim dopisom posebno ističemo i podržavamo napor domaćina navedenog Natjecanja – veslačkog kluba „PAG“ i grada Paga usmjeren prema osiguravanju najboljih uvjeta za održavanje finala Kupa i utrke osmeraca, a time i na popularizaciju našeg veslačkog sporta.

Poštovani, sportski događaji na Pagu najbolji su način završetka još jedne uspješne veslačke sezone – pridružimo im se u što većem broju!

 

Predsjednik HVS-a                Predsjednik Vijeća klubova HVS-a      

Branimir Bašić                                Dražen Crnogaća

 

--- > Više o HVK na posebnoj stranici.

 

Dan nakon finala kupa biti će održana i regata osmeraca na Pagu

> Upute

> Prijavnica 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

EP seniora do 23 godine - Kruszwica
SP seniora do 23 godine - Plovdiv
Hrvatsko veslačko prvenstvo - juniori

EP seniora - Račice


EP juniora - Krefeld
1. Regata Svjetskog kupa - Beograd
Hrvatsko veslačko prvenstvo - seniori
Croatia open - Zagreb
Proljetna daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba na ergometrima - E6km
Damiru Martinu priznanje HZSN

ARHIVA