> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

EUROPSKO SENIORSKO PRVENSTVO - GLASGOW

Zlato za braću Sinković u dvojcu bez kormilara!

5. kolovoza 2018. Autor: Petar Milin

Valent i Martin Sinković novi su prvaci Europe u dvojcu bez kormilara! S vremenom 6:26.73 osvojili su zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u veslanju koje se održanom u Glasgowu, zahvaljujući fenomenalnom finišu utrke kada su pretekli Francuze koji su vodili od samog starta. Bio je to još jedan veliki dan za hrvatsko veslanje koje je od ponovnog ustanovljenja Europskog prvenstva 2007. godine osvojilo  ukupno 15 medalja na ovom natjecanju od čega 5 zlatnih, 4 srebrne i 6 brončanih medalja.

Francuska braća Valentin i Thephile Onfroy (6:27.40)  bili su drugi, a Rumunji Vasile Cozmiuc i Ciprian Tudosa (6:29.39).

Sinkovići su u prvih 500 metara bili treći iza Francuza i Rumunja, a takav je bio poredak i na polovici staze. Sinkovići su na 1.500 metara prestigli Rumunje i sasvim se približili vodećim Francuzima, da bi u samoj završnici Valent i Martin povećali ritam i došli do prvog zlata u novoj disciplini.

"Utrka je bila dosta teška, nismo očekivali da će nas toliko dugo vodit Francuzi. Očekivali smo da će na prvih 500 metara izaći ispred, ali na drugih 500 da ćemo već mi njih stizati. Međutim, finiš smo stvarno odradili jako dobro, dali smo sve od sebe, presretni smo sa zlatom i idemo sada trenirati dalje za Svjetsko prvenstvo", izjavio je Valent Sinković.

"Pokazali smo da možemo imati pobjednički duh i u dvojcu. Mislim da je poslije Luzerna, ovo stvarno super rezultat. Nismo sto posto mogli odraditi sve treninge zbog mojih leđa, tako da je ovo odlično i nadamo se da ćemo biti dobro za Svjetsko, da ćemo pripreme odraditi u potpunosti i vjerujem da ćemo onda imati puno bolje utrke", dodao je Martin Sinković.

Naša dva samca završila su natjecanje na petom odnosno petnaestom mjestu. Izvrstan rezultat ostvario je Luka Radonić u lakom samcu probivši se u finale gdje je osvojio peto mjesto. Luka se polako vraća na pozicije na kojima mu je do sada bilo i mjesto.

Damir Martin natjecanje je završio zauzevši treće mjesto u finalu C, što svakako nije rezultat koji bi zadovoljio, prije svega njega, a vjerujemo i sve njegove vjerne navijače koji ga podržavaju. Nadamo se da će Damir prebroditi sve ovo i vratiti se u vrh muških samaca, gdje sigurno pripada i za što je sposoban, a to je nebrojeno puta pokazao svih ovih proteklih godina svojim rezultatima.

> Nastupe naših posada na EP seniora pronađite ovdje.

> Rezultati
 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

EP seniora do 23 godine - Kruszwica
SP seniora do 23 godine - Plovdiv
Hrvatsko veslačko prvenstvo - juniori

EP seniora - Račice


EP juniora - Krefeld
1. Regata Svjetskog kupa - Beograd
Hrvatsko veslačko prvenstvo - seniori
Croatia open - Zagreb
Proljetna daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba na ergometrima - E6km
Damiru Martinu priznanje HZSN

ARHIVA