> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

EUROPSKO JUNIORSKO PRVENSTVO - GRAVELINES

Patrik i Anton Lončarić zlatni u dvojcu bez kormilara!

27. svibnja 2018. Autor: Petar Milin

Još jedan veliki uspjeh na međunarodnim natjecanjima ostvarili su hrvatski veslači. Sjajne vijesti stigle su iz francuskog Gravelinesa gdje su Patrik i  Anton Lončarić ponovno zasjali, i ovaj puta uzeli ono što im je je protekle sezone izmaklo, naslov europskih prvaka u dvojcu bez kormilara! Prošlogodišnji svjetski prvaci u istoj disciplini, ovaj puta nisu ispuštali kontrolu iz svojih ruku u eliminacijskoj utrci dok su u finalu uspjeli odbiti napad posade Rumunjske za prvo mjesto. Čestitke veslačima i treneru Krešimiru Ižakoviću.

Od ostalih hrvatskih posada finale je uspjela izboriti posada ženskog dvojca bez kormilara. Aria Cvitanović i Izabela Krakić zauzele su peto mjesto u finalu.

Luka Markulinčić, Mateo Stojšić, Jakov Bijelić, Fabio Ipsa osvojili su osmo mjesto u četvercu bez kormilara odveslavši vrlo dobro drugu polovicu utrke finala B. Isti rezultat postigao je četverac na pariće koji je veslao u sastavu Nino Perišić, Ivan Šarić, Goran Mahmutović i Frane Gabre.

Dvije posade koje su bile izravno u finalu, četverac sa kormilarom u sastavu Jerko Radovčić, Gianni Amižić, Dominik Omerović, Kristijan Papak, i kormilar Denis Capan te ženski četverac bez kormilara Andrea Palada, Ela Žuvanić, Lorena Vukić i Talia Kovačić zauzele su peto mjesto.

Trinaesto mjesto osvojili su Marin Perković i Pero Kukuljica u dvojcu na pariće. Karlo Borković zauzeo je 21. mjesto u samcu.

> Rezultati na službenoj stranici prvenstva

> Pregled nastupa hrvatskih veslača na EP juniora

 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

EP seniora do 23 godine - Kruszwica
SP seniora do 23 godine - Plovdiv
Hrvatsko veslačko prvenstvo - juniori

EP seniora - Račice


EP juniora - Krefeld
1. Regata Svjetskog kupa - Beograd
Hrvatsko veslačko prvenstvo - seniori
Croatia open - Zagreb
Proljetna daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba na ergometrima - E6km
Damiru Martinu priznanje HZSN

ARHIVA