> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

PRVI DAN NAŠE NAJVEĆE MEĐUNARODNE REGATE

Damir Martin drugi u utrci dana na veslačkom Croatia Openu, slavio Marjanović iz Srbije

14. travnja 2018. Autor: Vinko Knežević | Foto: Petar Milin

Prekrasan proljetni dan s više od 40 finalnih utrka bio je odlična pozivnica Zagrepčanima i njihovim gostima za uživo praćenje 35. izdanja  međunarodne veslačke regate Croatia Open.

Prvi dan regate obilježilo je finale seniorskih samaca - Memorijal Slavka Matoca, u kojem su nastupila i dvojica hrvatskih olimpijaca (uz po dvojicu predstavnika Estonije i Srbije). Naš glavni adut, Damir Martin, osvojio je drugo mjesto (6:50.53), iza reprezentativca Srbije Marka Marjanovića (6:48.80). Treći je stigao Aleksandar Filipović (Smederevo, Srbija), a četvrti David Šain iz osječkog Iktusa.

- Zadovoljan sam nastupom, rezultatski gledano - to je za desetak sekundi bolje od onoga čemu sam se mogao nadati prošlog tjedna. Uživao sam u utrci i u svakom zaveslaju, ostvario sam tempo od 33 zaveslaja u minuti, računao sam da u sadašnjem stanju pripremljenosti mogu dosegnuti 30…  Marjanović je bio odličan, pokušao sam mu parirati, no on je imao odgovor za sve moje napade - kazao je Damir Martin.

Ipak, najbolji hrvatski samac i olimpijski doprvak s optimizmom gleda na nadolazeću sezonu:

- Tih 6:50.53 je vrijeme koje pokazuje da mogu još puno napredovati u formi, samo trebam nadoknaditi “rupe” iz pripremnog ciklusa. Zato smo se trener Šuk i ja odlučili za nastavak priprema i propuštanje prve regate Svjetskog kupa u Beogradu početkom lipnja, odnosno uključivanje u SK tek na drugoj regati tri tjedna kasnije u Ottensheimu kod Linza.

U nedostatku braće Sinković, srbijanska posada Vasić - Beđik  uvjerljivo je trijumfirala u disciplini dvojaca bez kormilara, a njih je Martin Sinković smatrao favoritima i da su naši olimpijci nastupili (s obzirom na okolnost Valentove ozljede). Valja isto tako istaknuti i vrlo dobro veslanje i rezultat koji su postigli Ivan Piton i Karlo Udovičić u dvojcu bez kormilara seniora.

No, gotovo jednako uvjerljivo trijumfirala su i osječka braća Patrik i Anton Lončarić u istoj disciplini juniorske konkurencije. Gusarovke Maura Mrduljaš i Jelena Perović stigle su prve u finalu dvojaca na pariće mlađih juniorki. Trešnjevkine uzdanice iz četverca na pariće (juniorske prvakinje 2017.), Izabela Krakić i Josipa Jurković, osvojile su druga mjesta u konkurenciji ženskih samaca - juniorki, odnosno seniorki B. Drugoplasirani su bili i članovi zadarsko-šibenskog dvojca bez kormilara Leon Mikulić i Filip Frane Garma u konkurenciji seniora B.

Veteranka Marcela Milošević bila je treća u konkurenciji ženskih seniorskih samaca, iza svjetske prvakinje, Austrijanke Magdalene Lobnig, i 14 sekundi sporije joj sestre Katharine. Negdašnja perjanica našeg lakog veslanja, Luka Radonić, bio je najbrži u B finalu za samo sedmo mjesto na regati.

Završni dan regate (nedjelja) donosi zanimljive utrke u tzv. većim čamcima, poglavito u četvercima, ali bit će još uzbuđenja i u utrkama dvojaca (pod povećalom je nastup velolučkih sestara Jurković, članica VK Trešnjevka).

> Foto galerija


 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

EP seniora do 23 godine - Kruszwica
SP seniora do 23 godine - Plovdiv
Hrvatsko veslačko prvenstvo - juniori

EP seniora - Račice


EP juniora - Krefeld
1. Regata Svjetskog kupa - Beograd
Hrvatsko veslačko prvenstvo - seniori
Croatia open - Zagreb
Proljetna daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba na ergometrima - E6km
Damiru Martinu priznanje HZSN

ARHIVA