> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

ZDRAVSTVENI PROBLEMI ZLATNOG OLIMPIJSKOG DVOJCA

Valent Sinković propušta pripreme i početak sezone

10. ožujka 2017. Autor: Petar Milin

Zbog ozljede desnog rebra, tzv. stres frakture, Valent Sinković, koji s bratom Martinom čini zlatni olimpijski veslački dvojac braća Sinković, propustit će ciklus pripremnih treninga i početak predstojeće sezone koji uključuje i nekoliko natjecanja. Martin Sinković u tom će razdoblju trenirati i natjecati se u samcu.

Bolove u desnom rebru Valent Sinković osjetio je po treći put u posljednje tri godine u jesen prošle godine kada je započeo s novim oporavkom. Tog trenutka otkazao je treninge, osobito one veslačke. Očekivalo se kako će se braća Sinković ponovno sastati na vodi u veljači ove godine, no ulazak u čamac i izlazak na jezero pokazali su kako su bolovi još uvijek prisutni i kako oporavak nije završio. U dogovoru s liječnikom, dr. sc. Tomislavom Smoljanovićem, proslavljenim veslačkim olimpijcem iz legendarnog sydneyjskog osmerca, trener Bralić i braća Sinković odlučili su promijeniti planove i otkazati pripreme i natjecanja u disciplini dvojac bez kormilara na skorašnjem početku sezone.
 
-Nismo nimalo sretni zbog ove situacije, no trenutačno smatramo kako su Valentovo zdravlje i oporavak važniji od svih natjecanja i rezultata, te smo iz tog razloga donijeli ovu odluku. Ozljede su dio sportskog života i kao takve moramo ih prihvatiti, a tijelu dati vremena da se kvalitetno oporavi, osobito što je ovdje riječ o vrlo ozbiljnoj i bolnoj ozljedi - poruka je trenera Bralića.

Unatoč svemu, Sinkovići su zadržali optimizam za nastavak karijere:

- U ovoj nesreći razmišljamo kako je dobro da se dogodila sada, na početku našeg novog četverogodišnjeg olimpijskog ciklusa, i da nas nije zadesila prije Rija. Imamo dovoljno vremena za oporavak i pripreme do Igara u Tokiju 2020. godine, gdje Hrvatsku želimo ponovno učiniti sretnom i ponosnom, što znači - vratiti se s medaljom. A to želimo postići u našoj novoj disciplini, dvojcu bez kormilara…

Predviđa se kako će Valentov oporavak potrajati još nekoliko tjedana, tijekom kojih mora strogo mirovati i minimalno se kretati. U novoj sezoni braća Sinković trebala bi se prvi put pojaviti kao natjecateljski dvojac na 2. utrci Svjetskog kupa sredinom lipnja u Poznanu.


 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Hrvatsko veslačko prvenstvo
OI - Damir Martin srebrni u samcu
OI - Valent i Martin Sinković zlatni u dvojcu na pariće
EP Juniora - Trakai

Svjetski kup - Poznan


Svjetski kup - Luzern
Europsko seniorsko prvenstvo
Svjetski kup - Varese
Croatia open - drugi dan
Croatia open - prvi dan
Proljetna daljinska na Jarunu
Otvoreno prvenstvo Hrvatske na ergometrima