> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

SVJETSKI KUP U POZNANU BEZ HRVATA NA POSTOLJU

Damir Martin s crijevnom virozom do 6. mjesta

18. lipnja 2017. Autor: Vinko Knežević

Posljednjih godina prava rijetkost su regate Svjetskog kupa u kojima hrvatski veslači nisu dosegnuli barem jedno pobjedničko postolje. Druga ovogodišnja regata - u poljskom Poznanu, pokazala je da su i ta “čuda” moguća.

Jedini naš predstavnik, samac Damir Martin, zauzeo je šesto, posljednje mjesto u A finalu, a za njegov veći domet kriva je i crijevna viroza koja ga je snašla odmah poslije nedjeljnog doručka. Dakako, odustajanje mu nije padalo na pamet, čak i nakon povraćanja u vodu, netom uoči finala. U samoj utrci vidjelo se da to nije onaj Damir Martin, prošlogodišnji junak iz Rija, s nastavkom srebrnog niza u ovosezonskim natjecanjima. Naprosto se nije uspijevao pozicionirati u vršku konkurencije koja je lagano odmicala, samo na prvom prolazu bio je treći… Čudesni Novozelanđanin Robert Manson veslao je svoju utrku karijere, što ga je dovelo i do izveslanog najboljeg svjetskog vremena (6:30.74) i skidanja s “trona” sunarodnjaka Mahea Drysdalea. Drugi je bio Kubanac Angel Fournier Rodriguez (6:38.67), treći Švicarac Nico Stahlberg (6:40.25). Damir Martin je prošao kroz cilj (sa 6:51.06), što je za olimpijskog doprvaka nerealna 21 sekunda zaostatka za novim veslačkim hitom s Novog Zelanda. U Damirovoj zdravstvenoj situaciji i sam nastup u finalu ravan je boravku na postolju.

- Na neke stvari, poput crijevne viroze, nisam mogao utjecati. Na meni je bilo da unatoč svemu izađem na stazu i dam sve od sebe… Iskoristio bih priliku i čestitao Robertu Mansonu na postignutom najboljem svjetskom vremenu u finalnoj utrci. Učiniti takvo što na početku sezone u postolimpijskoj godini stvarno je izniman pothvat. Realno, ja za to trenutačno nisam spreman, a da sam bio potpuno zdrav, moje mjesto bi bilo negdje između pobjednika Mansona i drugoplasiranog Kubanca Rodrigueza, znači negdje u tih osam sekundi razlike između njih…

Bez obzira na sve, s dva novoosvojena boda Damir i dalje ostaje u kandidaturi za ukupnog pobjednika Svjetskog kupa u disciplini samac. No, ne drži sve konce u vlastitim rukama jer u povoljnijoj situaciji je trenutačno vodeći Švicarac Nico Stahlberg, a mogli bismo to reći i za “svjetskog rekordera”, Roberta Mansona, koji će zasigurno nastupiti i u finalnoj regati na Crvenom jezeru u Luzernu (od 7. do 9. srpnja 2017. godine).

> Rezultati II. Svjetskog kupa u Poznanu


 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

EP seniora - Račice
EP juniora - Krefeld
1. Regata Svjetskog kupa - Beograd
Hrvatsko veslačko prvenstvo - seniori
Croatia open - Zagreb
Proljetna daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba na ergometrima - E6km
Damiru Martinu priznanje HZSN

ARHIVA