> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

HRVATSKI OLIMPIJSKI ODBOR

Damiru Martinu i braći Sinković stipendije MOO-a do Tokija 2020.

13. listopada 2017. Autor: Vinko Knežević / HOO

Olimpijska solidarnost Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) pozitivno je riješila kandidature nacionalnog olimpijskog odbora (HOO) i dodijelila dvanaest stipendija hrvatskim sportašicama i sportašima kao pomoć za pripreme, kvalifikacije i sam nastup na Igrama XXXII. olimpijade u Tokiju 2020. godine. Među njima su i trojica najboljih hrvatskih veslača.

Na popisu korisnika su: atletičarke Sara Kolak (koplje), Sandra Perković (disk) i Blanka Vlašić (skok u vis), boksač Filip Hrgović (kateg. +91 kg), jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić (klasa 470) te Tonči Stipanović (klasa laser), strijelac Josip Glasnović (trap), taekwondašica Iva Radoš (kateg. -73 kg), veslači Damir Martin (samac), Martin i Valent Sinković (dvojac bez kormilara).

Mjesečni iznos olimpijske stipendije od 500 američkih dolara dobit će, dakle, svi pojedinačni osvajači medalja na najuspješnijim Igrama hrvatskih sportaša, u Rio de Janeiru 2016. godine, kao i članovi dviju "zlatnih" posada. Korisnica programa „Olimpijske stipendije za sportaše - Tokio 2020.“ postala je i trofejna taekwondašica Iva Radoš, dvostruka europska prvakinja i osvajačica brončanih odličja na SP-u i Europskim igrama 2015. godine.

Olimpijska solidarnost MOO-a uplaćivat će stipendije na račun HOO-a svaka četiri mjeseca, počevši od 1. rujna 2017. do 31. kolovoza 2020. godine, odnosno do datuma posljednjeg kvalifikacijskog natjecanja za sportaše koji nisu izborili nastup na OI-ju u Tokiju. 

Koliko je veslačima bitna pomoć iz MOO-a najbolje svjedoči "srebrni" olimpijski samac Damir Martin iskustvom iz prošlog stipendijskog razdoblja.

- Novac je ciljano izdvojen za pripreme i natjecanja, opremu i ostale potrebe sportaša u aktivnom natjecateljskom pogonu. Meni je dobro koristio za plaćanje stručnjaka koji su mi pomogli u pripremama za OI u Riju, ponajprije tu mislim na kondicijskog trenera Peru Kuterovca. Iako je od tih 500 dolara, samo 700 kuna osobni "džeparac", jako dobro nam dođe taj novac. Zahvaljujem se HOO-u na kandidaturi i MOO-ovoj olimpijskoj solidarnosti što nas je uvrstila u taj hvalevrijedan program. 
 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

EP seniora do 23 godine - Kruszwica
SP seniora do 23 godine - Plovdiv
Hrvatsko veslačko prvenstvo - juniori

EP seniora - Račice


EP juniora - Krefeld
1. Regata Svjetskog kupa - Beograd
Hrvatsko veslačko prvenstvo - seniori
Croatia open - Zagreb
Proljetna daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba na ergometrima - E6km
Damiru Martinu priznanje HZSN

ARHIVA