> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

SVJETSKA MLAĐESENIORSKA (U 23) SMOTRA U BUGARSKOJ-a

Muški i ženski ‘dubl’ izborili polufinale SP-a

21. srpnja 2017. Autor: Vinko Knežević

Stari i iznimno lijepi bugarski grad Plovdiv domaćin je Svjetskog prvenstva za veslače do 23 godine, na kojem je i hrvatsko veslanje solidno zastupljeno - po dva tzv. mala čamca u lakim i klasičnim disciplinama.

U premijernoj utrci Boris Cesarec je u lakom samcu stigao šesti, potom u repasažu peti, a taj domet usmjerio ga je prema E i F finalu. Sličan put imao je i naš laki dvojac na pariće Dominik Šutalo, Zvonimir Soldo - šesto mjesto u izlučnoj utrci, pa peto u repasažu. Budući da nisu izborili elitni polufinale, preostala im je borba za nastup u C finalu.

Dvojac na pariće Luka Baričević, Mato Brandt bio je po plasmanu vrlo solidan u prvom nastupu u Plovdivu, ali treće mjesto u skupini nije im ponudilo ništa više od repasaža. Samo su pobjednici skupina izravno prolazili u polufinale. Repasažni popravak otpočetka do kraja odradili su gotovo savršeno i kao prvoplasirani ‘dubl’ iz skupine (6:21.42) prošli u subotnju poluzavršnicu (u 11.58). 
 
Jedine naše ženske uzdanice, članice ženskog dvojca na pariće Teuta Lea Stojaković i Valentina Plejić, sjajno su odradile kvalifikacijsku utrku. Prvu polovicu staze mladostaška kombinacija držala se na drugom mjestu iza Austrijanki Reimann i Kranzlmüller, a onda nezadrživo krenula prema cilju. Sa 7:03.02 naše su veslačice uvjerljivo pobijedile u skupini (ruku na srce – najsporijoj od tri) i izborile izravan plasman u polufinale. Drugoplasirane Ruskinje Korjenkova i Daniljuk zaostale su više od šest sekundi, trećeplasirane Austrijanke - više od devet… Polufinalni nastup Stojaković i Plejić imat će u subotu (11.51), točno prije našeg muškog ‘dubla’. Mogu li (im) trasirati put u finale?


 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

EP seniora - Račice
EP juniora - Krefeld
1. Regata Svjetskog kupa - Beograd
Hrvatsko veslačko prvenstvo - seniori
Croatia open - Zagreb
Proljetna daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba na ergometrima - E6km
Damiru Martinu priznanje HZSN

ARHIVA