> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

NASTAVLJENA VESLAČKA TRADICIJA OSVAJANJA ODLIČJA NA SP-ima

Braći Sinković svjetsko srebro u novoj disciplini!

30. rujna 2017. Autor: Vinko Knežević

Prvo, nadamo se ne i jedino, veslačko odličje stiže u Hrvatsku iz američke savezne države Floride sa seniorskog Svjetskog prvenstva (24. rujna - 1. listopada 2017.). Vrijedno svjetsko srebro “potpisuju” braća Valent i Martin Sinković u svojoj novoj disciplini - dvojcu bez kormilara, što je 11. medalja koju s velikih natjecanja imaju u bogatoj kolekciji.

U dramatičnoj finalnoj utrci naš vrhunski dvojac demonstrirao je urođene šampionske navike i vrlo dobru pripremljenost. Stalnim smjenama u vodstvu Novozelanđani Murray i Hunter pokazali su se dostojnim rivalima u borbi za zlato. Nakon prolaska središnjeg dijela staze sve je “zamirisalo” na još jedan veliki trijumf hrvatske braće i početak nove serije nepobjedivosti. A onda su se u završnoj četvrtini utrke iz drugog plana pojavili dotad trećeplasirani Talijani Matteo Lodo i Giuseppe Vicino… Čudesno brzim finišom uspjeli su u posljednjih 500 metara nadoknaditi zaostatak od gotovo dvije sekunde i dohvatiti svjetsko zlato (6:16.22), ispred naših “zlatnika” iz Rija (6:16.56). Broncu su osvojili Novozelanđani (6:20.85), nakon što su posustali u “ludoj” završnici.

Štroker bratske posade Valent Sinković korektno je čestitao pobjednicima i izrazio uvjerenje u još veći napredak hrvatskog dvojca u vremenu koje dolazi:

- Čestitamo Talijanima, bili su prebrzi u posljednjih 500 metara. Što se nas tiče, mislim da u budućnosti možemo biti još bolji jer trenutačno nemamo dovoljno zajednički odrađenih kilometara u novoj disciplini.

Tajnu uspjeha talijanskog dvojca otkrio je nakon utrke njihov štroker.

- Utrku, u kojoj nam je najvažnije bilo ostati u prvih 500 metara u priključku s vodećima, odradili smo prema planu. Posljednjih 500 metara dodatno smo vježbali na treninzima, znajući da će nam to biti najteži dio u borbi s Hrvatima -izjavio je Giuseppe Vicino.

Posljednjeg dana Svjetskog prvenstva u SAD-u u borbi za odličja bit će naš samac Damir Martin (nedjelja, 17.27). Lijepo bi bilo zaokružiti američku veslačku priču još jednom medaljom za hrvatsko veslanje…


 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

EP seniora do 23 godine - Kruszwica
SP seniora do 23 godine - Plovdiv
Hrvatsko veslačko prvenstvo - juniori

EP seniora - Račice


EP juniora - Krefeld
1. Regata Svjetskog kupa - Beograd
Hrvatsko veslačko prvenstvo - seniori
Croatia open - Zagreb
Proljetna daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba na ergometrima - E6km
Damiru Martinu priznanje HZSN

ARHIVA