> Veslački portal

> Hrvatski veslački savez



Kontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

 







 

SENIORSKI SP VESLAČICA I VESLAČA NA FLORIDI

Hrvatski aduti uspješni u kvalifikacijama, Sinkovići najuvjerljiviji

25. rujna 2017. Autor: Vinko Knežević

Prvoga dana seniorskog veslačkog SP-a u Sarasoti i Bradentonu na Floridi (SAD) uspješna su bila sva tri hrvatska čamca.

Najdojmljiviji su bili članovi dvojca bez kormilara Martin i Valent Sinković koji su izborili polufinalni nastup s najboljim vremenom kvalifikacija (6:22.97). Uvjerljivost pobjede u drugoj izlučnoj skupini potkrijepit će i podatak da su drugoplasirani Bjelorusi zaostali gotovo deset sekundi. Ni u ostalim skupinama nije bilo iznenađenja, u poluzavršnicu su izravno prošli još i Talijani, Francuzi, Novozelanđani i Britanci, dok će 12 preostalih posada tražiti prolazak dalje kroz repasaž. Polufinale je na rasporedu u četvrtak (28. rujna) od 17.30.

Svoj iznimno teški put prema svjetskom vrhu, u konkurenciji još 39 skifista, Damir Martin otvorio je pobjedom (7:10.38) u petoj izlučnoj skupini. Do sredine staze bio je drugi, a potom pojačao ritam zaveslaja te drugoplasiranog Srbina Marjanovića ostavio na osam i pol sekundi zaostatka. I favoriti iz ostalih skupina izravno su prošli u daljnje natjecanje. Četvrtfinale samaca na rasporedu je u srijedu (27. rujna) od 18.41.

Naš najbolji laki samac Luka Radonić izborio je četvrtfinale četvrtim mjestom u prvoj kvalifikacijskoj skupini. Nakon odličnog starta i drugog mjesta na polovici staze, Luka je evidentno odlučio sačuvati snagu za nastavak SP-a, budući da mu prolazak dalje nije bio ugrožen. Petoplasirani Grk ostao je više od deset sekundi iza našeg reprezentativca…

Luka će u četvrtzavršnici nastupiti kao uvertira Damiru Martinu, budući da su četvrtfinalne utrke lakih samaca u srijedu od 18.16.

> Rezultati



 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

EP seniora do 23 godine - Kruszwica
SP seniora do 23 godine - Plovdiv
Hrvatsko veslačko prvenstvo - juniori

EP seniora - Račice


EP juniora - Krefeld
1. Regata Svjetskog kupa - Beograd
Hrvatsko veslačko prvenstvo - seniori
Croatia open - Zagreb
Proljetna daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba na ergometrima - E6km
Damiru Martinu priznanje HZSN

ARHIVA