> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

OTVORENO PRVENSTVO ZAGREBA NA JARUNU

Proljetni ugođaj najviše godio Martinu Sinkoviću

27. ožujka 2017. Autor: Petar Milin

S kalendarskim proljećem i samo dva tjedna uoči naše najveće regate, veslačke snage iz zagrebačkih klubova te iz Istre, Rijeke, Šibenika, Karlovca i slavonskih klubova - mogle su se uvjeriti u predsezonsko stanje forme. Otvoreno prvenstvo Zagreba privuklo je i ponekog gosta iz susjedne Slovenije, a poslužilo je i kao svojevrsna uvertira u prestižni međunarodni Croatia Open (8. i 9. travnja).

Unatoč parcijalnom odazivu domaćih klubova, što je rezultiralo i slabijom konkurencijom, u finalnim utrkama bilo je zanimljivih dvoboja (čak i troboja) u kadetskoj, juniorskoj, seniorskoj i veteranskoj konkurenciji. Apsolutni šlager natjecanja bila je utrka seniorskih samaca, u kojoj su glavne role imali olimpijci Damir Martin i Martin Sinković. Potonji Martin, inače, član zlatnog olimpijskog dvojca na pariće i silom prilika samac (dok se ne oporavi brat Valent), slavio je sa 6:53.51 u novoj demonstraciji statusa najspremnijeg hrvatskog veslača.

- Zadovoljan sam nastupom. Bila je to s moje strane kontrolirana utrka koju sam mogao izveslati i brže… No, ne vidim se ove sezone u samcu nego u dvojcu bez kormilara kada se vrati Valent - poruka je pobjednika Martina Sinkovića.

I drugoplasirani Damir Martin nije krio zadovoljstvo nastupom, iako kao “kralj samaca” rijetko gubi utrke na Jarunskom jezeru:

- Dobra utrka, u kojoj nisam želio ništa forsirati. Ostvareno vrijeme ispod sedam minuta, odnosno 6:56.39, za ovu fazu priprema odličan mi je pokazatelj da sam na dobrom putu vraćanja u formu…

Kao i na proljetnoj daljinskoj regati, treći je stigao naš najbolji laki veslač Luka Radonić (7:03.72), a četvrto mjesto pripalo je Davidu Šainu (7:08.73).

U ženskoj seniorskoj konkurenciji uvjerljivo najbrža bila je mladostašica Valentina Plejić (7:58.82), ispred klupske kolegice, “juniorske seniorke”, Teute Stojaković (8:10.54) i Medulinke Marine Kaić (8:22.41)…

Sve ostale pobjednike i pobjednice po kategorijama, kao i sve sudionike Zagreb Opena donosimo u rezultatima.

> Rezultati Otvorenog prvenstva Zagreba 2017.
 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Proljetna daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba na ergometrima - E6km
Damiru Martinu priznanje HZSN

ARHIVA