> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

TREĆE IZDANJE VESLAČKE REGATE “OSMERCI NA SAVI”

Braća Sinković u posadi Mladosti do rekorda staze

4. studeni 2017. Autor: Vinko Knežević

Početak studenoga već treću godinu zaredom termin je za veslačku regatu “Osmerci na Savi” kojoj je domaćin HAVK Mladost, a pokrovitelj zagrebačko gradsko poglavarstvo. Gužva na obali ispod Hendrixova mosta tipična je za ovaj jedinstveni događaj čija atraktivnost naveliko pridonosi ideji o povratku Zagreba na rijeku Savu. Za razliku od prethodnih godina, i inozemni su gosti stigli s pojačanim snagama, barem kada je u pitanju broj država sudionica. Osim hrvatskih predstavnika iz desetak klubova, nastupili su veslači iz Slovenije, Italije, Austrije, Mađarske i Češke.

Na brzoj, ali prilično plitkoj Savi, natjecalo se u šarolikoj konkurenciji – od juniorskih do veteranskih posada, a dopuštene su bile i sve druge kombinacije. Tako se dogodilo da su istoj posadi zaveslali poznati veslački djelatnik i dugogodišnji predsjednik Veslačkog saveza Dalmacije, Juraj Gamulin, i njegov unuk.

- Znam da sam najstariji sudionik ove regate, ali dobro funkcioniram u brodu, iako je razlika između mene i jednog člana moje posade čak 59 godina - kazao je Gamulin nakon nastupa.

Zadovoljstvom su zračili i zlatni hrvatski olimpijci iz Rija, Valent i Martin Sinković, koji su u seniorskoj posadi Mladosti postavili novi rekord staze (14:50.60).

- Dobro će nam doći ovaj nastup kao priprema za nastup na SilverSkiff regati u Torinu idućeg vikenda, a tamo brat i ja već godinama osvajamo pobjedničke novčiće - ustvrdio je Valent Sinković.

Trofejnog Valenta zanimalo je i proglašenje pobjednika jer se prvi put na regatama Capitol kupa, u koju su uvršteni i naši “Osmerci na Savi”, dodjeljuju pehari apsolutno najbržoj posadi i najbržoj posadi po bonusu (vrednuje se tip osmerca - rimen ili skul, te spolna kategorija i prosječna dob članova).

Sinkovići su, skupa s braćom Radonić i drugim članovima posade, vidno obogatili trofejnu riznicu HAVK Mladost, donijevši u nju čak tri pehara. Nastavak trofejne berbe čeka ih za tjedan dana u Torinu.

--> web stranica regate

Ukupni rezultati

Rezultati s bonusom

Prva grupa

Druga grupa

Treća grupa

  

 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

SP seniora - Florida
EP seniora do 23 godine - Kruszwica
SP seniora do 23 godine - Plovdiv
Hrvatsko veslačko prvenstvo - juniori

EP seniora - Račice


EP juniora - Krefeld
1. Regata Svjetskog kupa - Beograd
Hrvatsko veslačko prvenstvo - seniori
Croatia open - Zagreb
Proljetna daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba na ergometrima - E6km
Damiru Martinu priznanje HZSN

ARHIVA