> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

OVOGA VIKENDA ODRŽAVA SE 34. IZDANJE CROATIA OPENA

Na Jarunu čak šest nacionalnih reprezentacija

6. travnja 2017. Autor: Petar Milin

Sve je spremno za još jedan vrhunski veslački događaj (i doživljaj) u Zagrebu. Hrvatski veslački savez, Veslački savez Zagreba i VK Croatia priređuju ovoga vikenda 34. izdanje naše najveće međunarodne veslačke regate - Croatia Open 2017. Budući je riječ o najvećoj regati u ovom dijelu Europe u ovo doba godine, interes sudionika je ponovno na zavidnoj razini. U dva dana (8. i 9. travnja) na jarunskoj regatnoj stazi nastupit će više od 700 posada iz 12 država (Hrvatske, Slovenije, Srbije, Slovačke, Austrije, Bugarske, Estonije, Italije, Izraela, Njemačke, Mađarske i Turske).

Čak šest od spomenutih država testirat će ovoga vikenda na Jarunu mogućnosti svojih nacionalnih reprezentacija, dok će ostatak veslačica i veslača nastupati s klupskim obilježjima. Sudeći prema prijavama, riječ je o šezdesetak klubova. Nama najzanimljivije bit će utrke domaćih uzdanica, predvođenih sjajnim olimpijcima Martinom Sinkovićem i Damirom Martinom (finale samaca, točnije Memorijalna utrka Slavko Matoc-Muha je u subotu oko 16 sati) te trofejnim lakim samcem Lukom Radonićem. No, u obilju sudionika pozornost bi nam trebali privući i nastupi nekih mlađih uzdanica, ponajprije osječkog bratskog dvojca Patrika i Antona Lončarića. U ženskoj konkurenciji zanimljivo će biti vidjeti s kakvim ambicijama u novu sezonu ulaze Valentina Plejić, Teuta Lea Stojaković, Marina Kaić…

I za subotu i za nedjelju meteorolozi su najavili lijepo, sunčano vrijeme (“Vakula je rek’o!”) pa se, uz pojačan medijski interes, očekuje i solidna posjećenost na Croatia Openu. U oba dana finalne utrke su od 14 sati.

> Regatu pratite na službenim stranicama Croatia opena 2017.

 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Proljetna daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba na ergometrima - E6km
Damiru Martinu priznanje HZSN

ARHIVA