> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

POLOVIČNO USPJEŠAN 2. DAN VESLAČKOG EP-a U ČEŠKOJ

Damir Martin u borbi za odličja, Radonić u B finalu

27. svibnja 2017. Autor: Vinko Knežević

Na veslačkom EP-u u Češkoj hrvatskim posadama dogodio se rasplet u “ritmu” abecede - Damir Martin izborio je A finale samaca, Luka Radonić utješni B finale, dok je četverac bez kormilara završio nastup u C finalu.

Hrvatski i europski “kralj samaca”, branitelj naslova najboljeg samca Starog kontinenta, Damir Martin, očekivano je izborio nedjeljnu borbu za odličja. Čak i uz nešto rezerviraniji start, Damir je uvjerljivo pobijedio (7:00.36). Odveslao je sebi svojstvenu utrku, u pravom trenutku pojačao - stotinjak metara nakon sredine staze, što mu je donijelo završnu prednost od više od dvije sekunde u odnosu na Aleksandra Aleksandrova, drugoplasiranog Bugarina pod azerbajdžanskom zastavom (7:02.61). Zanimljivo je da se Švicarac Nico Stahlberg nije ni kvalificirao u A finale. Pobjednik 1. Svjetskog kupa (ispred Damira Martina), stigao je posljednji u drugoj skupini… Dakako, i u prvoj polufinalnoj skupini dogodio se očekivan epilog - Čeh Ondrej Synek slavio je ispred Bjelorusa Ščarbačenije. Protiv domaće veslačke legende Damir Martin će braniti kontinentalno zlato u nedjeljnom finalu od 14.03. Naš je adut skromno poručio da se osjeća bolje spremljenim nego na nedavnom Svjetskom kupu u Beogradu, ali i to da je imperativ u čamcu njegova suparnika i prijatelja, domaćeg majstora Syneka (bronca na OI-ju u Riju).

Sličnom epilogu potajno smo se nadali i u polufinalu lakog samca, gdje je nastupio naš veliki adut Luka Radonić. No, naš najbolji laki samac iznenađujuće je podbacio u toj utrci, stigavši tridesetak sekundi kasnije u odnosu na konkurente. Nedjeljni B finale (u 9.36) te discipline imat će nesvakidašnji sastav “utješnika” jer prošlih su sezona naš Luka, Slovak Babač i Slovenac Hrvat ispunjavali pobjednička postolja. Ili su razlog neki novi klinci, ili - nedovoljno tempirana forma iskusnih asova koji će pravo lice možda pokazati na rujanskom SP-u!?

Četverac bez kormilara (Šain, Plišić, Samardžić i Mikulić) zauzeo je drugo mjesto u C finalu, ukupno 14. na Europskom prvenstvu.

 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Croatia open - Zagreb
Proljetna daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba na ergometrima - E6km
Damiru Martinu priznanje HZSN