> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

DRUGI DAN 1. SVJETSKOG KUPA U BEOGRADU S OČEKIVANIM EPILOGOM

Samci briljirali za prolazak u finale, druga dva čamca u B finalima

6. svibnja 2017. Autor: Petar Milin

Sukladno očekivanjima, drugi dan 1. regate Svjetskog kupa u Beogradu donio je hrvatskom veslanju dva elitna i dva utješna finala. Laki i teški samac - Luka Radonić i Damir Martin -izborili su nedjeljnu borbu za odličja …

Samo su okorjeli sumnjičavci mogli odapeti strelicu sumnje prema Luki Radoniću, koji je u dvije subotnje utrke iznova potvrdio svjetsku klasu u disciplini laki samac. Najprije se kroz jutarnji repasaž uspio kvalificirati u polufinale, a to je učinio pobjednički, da bi u popodnevnom programu drugim mjestom u skupini izborio nastup i u nedjeljnom finalu. Poluzavršnicu Luka je odveslao taktički besprijekorno - štedljivo u prvoj polovici staze i “radonićevski” u nastavku. Da je staza bila par stotina metara dulja, ne bi vjerojatno spokojan bio ni odmor(e)ni Mađar Peter Galambos, pobjednik te skupine. U nedjelju u 10.48h Luka Radonić vesla za odličje, a prema svemu pokazanom u ovoj sezoni - zaslužuje mjesto na pobjedničkom postolju.

Damir Martin je u drugom nastupu na Adi Ciganliji dao do znanja konkurentima tko je pretendent na ulogu “novog gazde” u klasičnom svjetskom skifu. Pobijedio je u prvoj polufinalnoj skupini (s ukupno najboljim vremenom poluzavršnice), odveslavši svoju utrku - nedodirljiv od početka do kraja. Švicarac Nico Stahlberg slavio je u drugoj skupini (s dvije sekunde slabijim rezultatom) i prometnuo se u Damirova glavnog rivala za najsjajnije odličje. Nedjeljni finale na rasporedu je u 13.18.

Naša predstavnica u konkurenciji ženskih samaca, Valentina Plejić, nije uspjela kroz repasaž dohvatiti A finale. Bila je četvrta, a dva najbrža čamca osiguravala su nastup u elitnoj završnici. Finale B je na rasporedu u 10.05h.

Dvojac na pariće Luka Baričević, Mato Brandt također je zapeo u repasažu. Peto mjesto usmjerilo ih je u nedjeljni utješni finale u kojem će nastupiti kao prethodnica ostalim našim adutima u Beogradu (od 9.55h).


 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Hrvatsko veslačko prvenstvo - seniori
Croatia open - Zagreb
Proljetna daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba na ergometrima - E6km
Damiru Martinu priznanje HZSN

ARHIVA