> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

VELIKI USPJEH NAŠEG NAJBOLJEG LAKOG SAMCA

Luka Radonić osvojio zlato na 2. Svjetskom kupu u Luzernu

28. svibnja 2016. Autor: Petar Milin

Kakav dan za najboljeg hrvatskog lakog samca! U subotnjem programu 2. regate Svjetskog kupa u Luzernu Luka Radonić odradio je dvije utrke, a u drugoj je uspio “pozlatiti” nastup  na Crvenom jezeru.

Nešto prije 10 sati Radonić je odveslao polufinalnu utrku, ostvarivši drugo vrijeme (7:16.61) u drugoj skupini. Odlično je dozirao snagu, vrlo brzo zauzeo treću poziciju (posljednju koja je vodila u finale), a od sredine staze i popravio je plasman za jedno mjesto. Ispao je preforsirani Mađar Bence Tamas, vodeći na prvih 1000 metara, a loše raspoređena snaga stajala ga je i ulaska u finale. Najbrži je bio Slovenac Rajko Hrvat (7:13.46), a trećeplasiran -Švicarac Silvan Zehnder (7:18.26)…

Ni sedam sati kasnije, u finalnoj utrci, Luka je na čudesan način stigao do velikog trijumfa. Nakon taktičke rezerviranosti tijekom utrke, uslijedila je sjajna završnica u kojoj je hrvatski reprezentativac na najuzbudljiviji mogući način (u fotofinišu za 0,05 sekunde) prestigao “unaprijed predodređenoga za zlato” - Slovaka Lukasa Babača (6:55.87 naspram 6:55.92). Francuz Stany Delayre osvojio je brončano odličje (6:56.49), a moglo bi se reći i da je izgubio srebro jer je 1500 metara bio drugoplasirani u utrci. Četvrtoplasirani Slovenac Rajko Hrvat ostao je bez postolja i odličja, zaostavši na početku utrke. Luka je od petog mjesta na prvom “prolazu” sve više pojačavao i napredovao, a ostalo mu je dovoljno snage i da iznenadi favoriziranog Slovaka.

- Lukas Babač je moj idol i tijekom samog finiša silno sam ga želio pobijediti, zato sam dao sve od sebe za ovu pobjedu- poruka je “zlatnog” mladostaša.

Nakon srebra u Vareseu, Radonić ima velike izglede za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu… Slovak je istaknuo kako je finale Luzerna bila teška i vrlo napeta utrka te da je presudio njegov psihički i fizički umor od napornog tjedna.

- Fokusiran sam na Svjetsko prvenstvo i ovaj ishod  za mene je vrlo obećavajući - dodao je Babač koji je u ovome mjesecu postao europski prvak te prije pet dana pokušao proći na OI u Riju u tzv. teškom samcu.

U nedjelju od 14.33 finalna je utrka dvojaca na pariće u kojoj za braću Sinković ne bi smjelo biti  iznenađenja…

> Rezultati 2. Svjetskog kupa u Luzernu

> Hrvatski veslači na regatama Svjetskog kupa


 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Europsko seniorsko prvenstvo
Svjetski kup - Varese
Croatia open - drugi dan
Croatia open - prvi dan
Proljetna daljinska na Jarunu
Otvoreno prvenstvo Hrvatske na ergometrima