> Veslački portal

> Hrvatski veslački savez



Kontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

 







 

PROGLAŠENI NAJBOLJI SPORTAŠI ZAGREBA U 2016. GODINI

Sinkovići posada godine, Damiru Martinu godišnje priznanje

15. prosinca 2016. Autor: Petar Milin

U adventskom ozračju središnjeg zagrebačkog trga okupili su se najbolji sportaši hrvatske metropole za 2016. godinu. Gradska sportska udruga (SSGZ) nagradila je zaslužnike, a među laureatima ponovno su i jake snage hrvatskog veslanja.
 
Najboljim sportskim parom, posadom ili štafetom proglašeni su Martin i Valent Sinković, olimpijski pobjednici u dvojcu na pariće. Trofejna braća ove su godine slavila i na EP-u, a bili su i ukupni pobjednici Svjetskog kupa. Međunarodna veslačka federacija (FISA) proglasila ih je i najboljom svjetskom posadom u 2016. godini.
Među dobitnicima Godišnje nagrade SSGZ-a su i srebrni veslački samac Damir Martin (VK Trešnjevka), te njegov trener Srećko Šuk, a društvo su im činili taekwondašica Iva Radoš (TK Metalac), boksač Filip Hrgović (BK Leonardo) i hrvatska teniska Davis Cup reprezentacija. Posebna priznanja, namijenjena najuspješnijim trenerima, dobili su Nikola Bralić (trener braće Sinković), Edis Elkasević (trener Sandre Perković), te Mirela Šikoronja (trenerica paraolimpijske ženske stolnoteniske reprezentacije).

Sukladno očekivanjima, olimpijski pobjednici Sandra Perković i Josip Glasnović pojedinačni su laureati u izboru Sportskog saveza Grada Zagreba, najbolja ekipa su odbojkašice Mladosti, osvajačice dvostruke krune nakon 13 godina, dok je nagrada za najbolju momčad pripala rukometašima PPD-a Zagreba.

Ovo je samo uvertira u brojna zaslužena priznanja kojima će na kraju godine biti zasuti naši najbolji veslači i njihovi treneri. Naime, slijede dva relevantna nacionalna izbora (SN i HOO), u kojima će također velik dio šlaga pripasti upravo njima, a Damiru Martinu i počast iz rodnoga grada - uručenje nagrade za najboljeg sportaša Vukovarsko-srijemske županije.


 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Hrvatsko veslačko prvenstvo
OI - Damir Martin srebrni u samcu
OI - Valent i Martin Sinković zlatni u dvojcu na pariće
EP Juniora - Trakai

Svjetski kup - Poznan


Svjetski kup - Luzern
Europsko seniorsko prvenstvo
Svjetski kup - Varese
Croatia open - drugi dan
Croatia open - prvi dan
Proljetna daljinska na Jarunu
Otvoreno prvenstvo Hrvatske na ergometrima