> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

SJAJNO OTVARANJE 1. REGATE SVJETSKOG KUPA U VARESEU

Tri pobjede za dva izravna prolaska u finale

15. travnja 2016. Autor: Petar Milin | Foto: worldrowing.com

Izbornik hrvatske veslačke reprezentacije, Srećko Šuk, dojavio je sjajnu vijest s poprišta 1. regate Svjetskog kupa iz talijanskog Varesea:   

- Odlično otvaranje sezone za hrvatske posade u Svjetskom kupu, tri čamca - tri pobjede! Izravno A finale za laki samac i dvojac na pariće, a uz to i pobjednički nastup za polufinale našeg olimpijskog samca…

Planetarni vladari discipline dvojac na pariće, Martin i Valent Sinković odveslali su kvalifikacijsku utrku (ukupno je 16 čamaca) sukladno tom epitetu. Iz njihove je skupine samo najbrži čamac izborio izravan prolazak u elitni finale. Pogađate,  to su, naravno, bili oni (6:11.56), s gotovo tri sekudne prednosti ispred Norvežana Kjetila Borcha i legendardnog Olafa Tuftea. U nedjelju od 9.30 Sinkovići će u borbu za odličja, pardon - oni će u borbu za zlato, a svi ostali će u borbu za odličja.

I drugi naš adut izborio je izravan put u A finale - laki samac Luka Radonić. Prilično uvjerljivo pobijedio je u svojoj kvalifikacijskoj skupini, sa 7:04.62. Zanimljivo, i u drugoj izlučnoj skupini najbrži je bio Hrvat, Slovenac Rajko.
Oba Hrvata, i Luka i Rajko, ogledat će se u subotnjem finalu od 15 i 16 minuta. Luka je svakako naš adut i za postolje.

Najbolji hrvatski samac, Damir Martin, također je pobjedom (7.00.80) otvorio nastup u Italiji. Zbog kudikamo brojnije konkurencije izborio je “samo” polufinale, ali svi su izgledi da će i u subotnjoj poluzavršnici (14.10) dohvatiti vizu za finale, a u nedjelju i priželjkivano – postolje. Gospodo, DM je to!
 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Croatia open - drugi dan
Croatia open - prvi dan
Proljetna daljinska na Jarunu
Otvoreno prvenstvo Hrvatske na ergometrima