> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

STARTALE POSLJEDNJE OLIMPIJSKE KVALIFIKACIJE U LUZERNU

Muški dvojac Čavrlj i Šain u polufinalu, sestre Milošević u repasažu

22. svibnja 2016. Autor: Petar Milin

Crveno jezero u Luzernu poprište je posljednje regate olimpijskih kvalifikacija (22. - 24. svibnja 2016.) za Rio de Janeiro, a na njoj i hrvatsko veslanje ima svoje uzdanice.

U misiji ishođenja olimpijske vize za Brazil dvije su naše posade u dvojcu bez kormilara - Marcela i Karla Milošević te Vito Čavrlj i David Šain. Uzmemo li u obzir preostale kvote, kroz trnje kvalifikacija izglednije za prolaz su naše veslačice. U konkurenciji ženskih dvojaca bez kormilara za četiri mjesta kandidira 12 posada, dok će u Riju nastupiti ukupno 15 čamaca. U muškoj inačice iste discipline za dvije olimpijske vize u Luzernu se bori 13 čamaca (i ukupno na OI-ju nastupit će 13 čamaca, budući da je izravno u Rio prošlo 11 posada s prošlogodišnjeg SP-a).

Marcela i Karla su prvoga dana kvalifikacija bile trećeplasirane (7:19.53) u prvoj skupini te će u borbu za finale kroz repasaž (ponedjeljak, 16.56). Ostvarile su ukupno šesto vrijeme kvalifikacija, što otvara nadu da mogu dohvatiti finale. Po dva najbrža čamca iz dviju repasažnih skupina izborit će finalni nastup u utorak.

Muški dvojac bez kormilara Čavrlj, Šain na svom je kudikamo mukotrpnijem putu uspješno apsolvirao prvu zadaću - prolazak u polufinale. Splitsko-osječka kombinacija je trećim mjestom (6:35.31) u prvoj kvalifikacijskoj skupini izbjegla dodatne napore u repasažu.  Vrlo je respektabilan i podatak da su izveslali četvrto najbolje vrijeme kvalifikacija. Polufinalni nastup očekuje ih u ponedjeljak u 17.10, a za prolazak u završnu borbu za dvije olimpijske vize trebaju biti među dva najbrža čamca.

> Rezultati olimpijskih kvalifikacija u Luzernu
 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Europsko seniorsko prvenstvo
Svjetski kup - Varese
Croatia open - drugi dan
Croatia open - prvi dan
Proljetna daljinska na Jarunu
Otvoreno prvenstvo Hrvatske na ergometrima