> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

 

  

NOVI IMPRESIVAN NASTUP VESLAČKIH OLIMPIJACA U RIJU

‘Dubl’ pobjednički u finale, samac trijumfom u polufinale

9. kolovoza 2016. Autor: Petar Milin

 

Obje hrvatske veslačke uzdanice trijumfalno su odradile svoje druge utrke na ljetnim Igrama XXXI. olimpijade u Riju de Janeiru.

Samac Damir Martin napokon je dočekao mirnije vode na olimpijskoj stazi u laguni Rodrigo de Freitas. Sukladno tome, nije propustio demonstrirati moć te u posljednjoj četvrtfinalnoj skupini odveslati svoju utrku, u kojoj se nepoznanice kreću od drugoga mjesta pa niže… Damir je veslao suvereno i samouvjereno od starta do cilja, ostao je nedodirljiv konkurentima, za pobjedničkih 6:44.44 (najbrže vrijeme od 24 sudionika četvrtzavršnice). Pred ciljem je uspio čak i spustiti ritam jer imao je ogromnih pet sekundi “viška” ispred Britanca Alana Campbella, a gotovo devet ispred trećeplasiranog Poljaka Natana Wegrzycki-Szymczyka.
Ulazak među 12 najboljih olimpijskih samaca Damir Martin je ovako doživio:

- Skroz sam zadovoljan utrkom. Ovih 6:44.44 treće mi je najbolje vrijeme ikad izveslano, a još sam se prištedio pri kraju utrke jer treba sačuvati snagu za važnije nastupe u polufinalu i finalu…

Naš sjajni samac ima novi veliki ispit u četvrtak u 14.10, kada će u prvoj polufinalnoj skupini veslati za olimpijski finale (s Čehom Synekom, Norvežaninom Hoffom, Kubancem Fournierom Rodriguezom…).

I dvojac na pariće braće Sinković u svom je prepoznatljivom stilu odradio polufinalnu utrku. Ekspresno od samoga početka, s duljinom čamca već na prvom prolazu, uspješno odbijenim napadima uoči posljednje dionice… Sve to za najbolje vrijeme olimpijskih polufinala svoje discipline (6:12.27). Drugi su stigli Norvežani Tufte i Borch (6:13.50), treći Britanci Walton i Collins (6:13.83).

Veliki dan za najpoznatiju svjetsku veslačku braću - olimpijski finale dvojaca na pariće - u četvrtak je (11. kolovoza 2016. godine) u 15.24. Pobjednička posada druge polufinalne skupine, Litavci Griškonis i Ritter (6:14.61), nametnula se i za glavne konkurente Sinkovićima za olimpijsko zlato.

- Moram priznati bilo je teže nego što smo očekivali. Posebno su nas iznenadili Englezi, nije ih bilo cijelu sezonu, ali digli su se i svaka im čast na tome. Ništa, sada se okrećemo finalu - izjavio je Martin Sinković.

Štroker Valent dodao je i najavu borbe za odličja za dva dana:

- Ići ćemo maksimalno, pokušati još bolje odveslati finalnu utrku pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti…

Nije teško predvidjeti gdje će ih to dovesti ili odvesti, svi se nadamo - u olimpijsku besmrtnost!


 

 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

EP Juniora - Trakai

Svjetski kup - Poznan


Svjetski kup - Luzern
Europsko seniorsko prvenstvo
Svjetski kup - Varese
Croatia open - drugi dan
Croatia open - prvi dan
Proljetna daljinska na Jarunu
Otvoreno prvenstvo Hrvatske na ergometrima