> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

OXFORD BEZ MEDALJE

Aachen slavio na jubilarnoj Međunarodnoj veslačkoj regati Sv. Duje

1. svibnja 2016. Autor: unisport.hr

U subotu 30. travnja, u splitskom Spinutu održana je sveučilišna utrka osmeraca  u sklopu jubilarne, 15. Međunarodne veslačke regate Sv. Duje. Dvanaestu godinu za redom na regati su nastupali i osmerci proslavljenih sveučilišta Oxford i Cambridge, no, po prvi puta jedan od njih nije odnio pobjedu - već su slavili predstavnici sveučilišta iz Aachena.

U uzbudljivoj muškoj finalnoj utrci, Sveučilište iz Aachena (2:48.935), tijesno je slavilo ispred Sveučilišta Cambridge (2:49.390) na regatnoj stazi duljine jedan kilometar. Treće mjesto pripalo je talijanskom Sveučilištu Pavia (2:50.6), dok su po prvi puta u povijesti Regate, predstavnici Oxforda (2:50.814) ostali bez medalje, završivši utrku na četvrtom mjestu. Peti su bili predstavnici Sveučilišta iz Wroclawa (2:56:415), dok je domaća ekipa Sveučilišta u Splitu regatu završila kao šestoplasirana (2:59:126).

„Ovakav ishod Regate još je jedna potvrda njenoj kvaliteti i činjenici da iz godine u godinu privlači sve bolje posade, koje mogu konkurirati etabliranim ekipama poput Oxforda i Cambridgea. Iznimno smo zadovoljni visokim odazivom od čak 35 osmeraca te se nadamo još većem broju natjecatelja iduće godine.“ – rekao je sportski direktor Regate Sv. Duje, Denis Boban.

U ženskoj konkurenciji slavila je također njemačka ekipa. Posada Sveučilišta iz Hamburga osvojila je zlato, ostavivši ispred sebe drugoplasiranu ekipu Sveučilišta Cambridge, dok je treće mjesto pripalo posadi Sveučilišta u Zagrebu.

Svečana dodjela odličja održat će se večeras u sklopu tradicionalnog Lighthouse disco partya na Gatu Sv. Nikole s početkom u 21 sat, dok je nedjelja rezervirana za tradicionalnu utrku legendi Oxforda, Cambridgea i Splita, koja će se upriličiti u splitskoj luci.

„Sretni smo što je naša Regata doživjela ovaj jubilej te što ju Splićani rado prate iz godine u godinu. Rijetkost je vidjeti ovako kvalitetne ekipe na jednom mjestu, a to naš grad pozicionira na veslačku kartu Europe kao jedno značajno središte.“ – rekao je predsjednik Organizacijskog odbora Međunarodne veslačke regate Sv. Duje, Juraj Gamulin.

Dodatnu potvrdu kvaliteti ovoga događaja, organizatori su dobili sinoć tijekom ceremonije otvorenja u Galeriji Meštrović, kada je potpisan ugovor s Europskom sveučilišnom sportskom organizacijom (EUSA), čime je Regata Sv. Duje došla pod patronažu krovne organizacije europskog akademskog sporta.  

Više na > www.regata-svetiduje.com

 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

1. Regata Svjetskog kupa - Varese
Croatia open - drugi dan
Croatia open - prvi dan
Proljetna daljinska na Jarunu
Otvoreno prvenstvo Hrvatske na ergometrima