> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

‘JAKE’ VESLAČKE SNAGE U NOVOM SAZIVU HOO-a

Damir Martin dopredsjednik, Branimir Bašić član Vijeća u petom mandatu Zlatka Mateše

7. listopada 2016. Autor: Petar Milin

Krovna udruga hrvatskog sporta održala je redovitu izbornu skupštinu, sukladnu ljetnom olimpijskom ciklusu.
Za novog, starog predsjednika peti put je izabran Zlatko Mateša (sa 121 od ukupno 123 glasa) koji nije ni imao protukandidata. Obećao je nastavak skrbi za hrvatski sport, njegovo bolje pozicioniranje u proračunu, ali i zakonske odrednice koje će u tome pomoći…

Pri izboru najbližih suradnika Mateša je dao zasluženu pozornost veslanju, sportu koji od hrvatske samostalnosti ima barem dvije posade na ljetnim Igrama. Štoviše, od 2000. godine veslanje redovito donosi i odličja s OI-ja, s iznimkom Pekinga 2008., kada su uoči borbe za finale naši aduti u dvojcu na pariće Mario Vekić i Ante Kušurin stradali u prometnoj nesreći na putu od olimpijskog sela do veslačke staze, a FISA za njihov pretrpljeni šok ostala tankoćutna.

Osim činjenice da je novi čelnik HVS-a Branimir Bašić ostao članom “olimpijske vlade” - Vijeća HOO-a, Mateša je za jednog od četiri dopredsjednika HOO-a predložio, a skupštinari jednoglasno prihvatili, srebrnog veslačkog samca iz Rija, Damira Martina.

- Ovo je za mene velika počast, čak dvostruka. Najprije to što me je za ovu dužnost izabrala i HOO-u predložila Komisija sportaša, potom i sam izbor na skupštini. Teško mi je reći što me je više ganulo, vjerojatno ovaj prvi izbor. Zahvaljujem se svima na ukazanom povjerenju - rekao je Damir Martin.

Upitan za ocjenu dosadašnjeg rada HOO-a, Damir Martin mu je dao solidnu četvorku, naglasivši da uvijek ima mjesta za boljitak.

Za boljitak hrvatskog sporta u sklopu Etičkog odbora HOO-a borit će se i novoizabrana članica Mirna Rajle Brođanac, proslavljena hrvatska laka skifistica, koja je tako kompletirala jake veslačke snage u novom ustroju nacionalne olimpijske udruge.

- To je dokaz da i mi nešto vrijedimo, ili čak vrijedimo i više nego što smo svjesni - kratak je komentar Branimira Bašića na kadrovsku križaljku Hrvatskog olimpijskog odbora.

Novi redovni izbori u HOO-u su nakon ljetnih Olimpijskih igara u Tokiju, ujesen 2020. godine.  Teško je bez veslača zaveslati u bolju budućnost... 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Hrvatsko veslačko prvenstvo
OI - Damir Martin srebrni u samcu
OI - Valent i Martin Sinković zlatni u dvojcu na pariće
EP Juniora - Trakai

Svjetski kup - Poznan


Svjetski kup - Luzern
Europsko seniorsko prvenstvo
Svjetski kup - Varese
Croatia open - drugi dan
Croatia open - prvi dan
Proljetna daljinska na Jarunu
Otvoreno prvenstvo Hrvatske na ergometrima