> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

DOMINACIJA VESLAČA U 65. IZBORU SPORTAŠA GODINE SN-a

Damir Martin sportaš godine, Sinkovići najbolja momčad

18. prosinca 2016. Autor: Petar Milin

I sportski novinari zdušno su prepoznali vrhunsku sportsku kvalitetu kada su baš veslačima “začinili” ovogodišnju SN-ovu anketu! A u 65. tradicionalnom izboru sportaša godine našeg jedinog sportskog dnevnika, sa sudjelovanjem 355 novinara iz 57 redakcija, veslači su laureati u dvije od četiri glavne kategorije.

“Ljudina iz Vukovara”, srebrni (i za nas neporaženi) olimpijski samac, Damir Martin hrvatski je sportaš godine prema glasovima sportskih novinara. Iako je u konkurenciji imao zlatnog olimpijca Josipa Glasnovića i sjajnog nogometnog virtuoza Luku Modrića, Damir je borbenošću, jednostavnošću i poštenim pristupom osvojio srca medijskih djelatnika, pa i sportske javnosti u cjelini. Trijumfirao je s prednošču od 77 glasova u odnosu na Glasnovića. Drugi uspon na pozornicu kao laureat SN-a (nakon 2013. s četvercem na pariće) Damir Martin je popratio riječima:

- Iznimna mi je čast i ponos biti proglašen hrvatskim sportašem godine u tako jakoj konkurenciji. Drago mi da je sportska javnost prepoznala moj rad, trud i muku koju sam proživio u onoj finalnoj utrci… Hvala svima na najprestižnijoj nagradi u karijeri i u životu…

A treći izlazak zaredom na SN-ovu je pozornicu ostvario dvojac na pariće (usput i bez kormilara), olimpijski pobjednici Martin i Valent Sinković (ukupno su četvrti put laureati SN-a). I oni su imali žestoku konkurenciju, poglavito iz jedriličarskih i vaterpolskih krugova i - kluba. Zato je Martin Sinković gotovo u prvoj rečenici zahvale na novom izboru za momčad godine korektno spomenuo i zlatne jedriličare Šimu Fantelu i Igora Marenića koji su za 65 glasova ostali ”udaljeni” od trofeja.

- Naviknuli smo se na priznanja i nagrade krajem godine, ali bolje se osjećamo u čamcu nego na ovoj pozornici… - ustvrdio je Martin Sinković.

Valent se osvrnuo na finale iz Rija, rekavši kako je tijesno osvojena pobjeda kudikamo slađa, posebno kad je osvojena u borbi za olimpijsko zlato. Iako im jako nedostaje po jedno veslo, obojica su izrazili optimizam spram nastupa u novoj disciplini jer ipak je uz njih trenerski mag Nikola Bralić koji ima svjetsko odličje čak i u dvojcu bez kormilara (sa Saragom i Martinovim iz 1999. godine).

Najbolja hrvatska sportašica je po peti put uzastopno atletičarka Sandra Perković, a najbolja ženska ekipa - stolnoteniski duo Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić, srebrne paraolimpijke iz Rija.
 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Hrvatsko veslačko prvenstvo
OI - Damir Martin srebrni u samcu
OI - Valent i Martin Sinković zlatni u dvojcu na pariće
EP Juniora - Trakai

Svjetski kup - Poznan


Svjetski kup - Luzern
Europsko seniorsko prvenstvo
Svjetski kup - Varese
Croatia open - drugi dan
Croatia open - prvi dan
Proljetna daljinska na Jarunu
Otvoreno prvenstvo Hrvatske na ergometrima