> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

VELIKA ‘BERBA’ ODLIČJA NA EUROPSKIM SVEUČILIŠNIM IGRAMA

Naši veslači i veslačice čak osam puta na postolju

15. srpnja 2016. Autor: Petar Milin

Sukladno dosadašnjoj trofejnosti u elitnim Fisinim natjecanjima i čvrstim vezama s akademskim titulama, veslački sport bio je jedan od glavnih aduta naših sveučilištaraca za berbu odličja na Europskim sveučilišnim igrama u Zagrebu i Rijeci (12. - 25. srpnja 2016.). Predvođeni i nekim eminentnim reprezentativnim imenima, poput Luke Radonića i Marcele Milošević, naši su veslači i veslačice, unatoč nestabilnim vremenskim uvjetima (finalni dan s dosta vjetra), zasjali u punom sjaju na jarunskoj regatnoj stazi. Četiri zlata, dva srebra i dvije bronce za svaki su respekt!

Zagrebački sveučilištarci najbolje su se iskazali u disciplinama s lakim čamcima, a dvostruko slavlje imali su u finalu lakih dvojaca na pariće. Zlatom su se okitili braća Vedran i Luka Radonić, što, dakako, nije iznenađenje jer je Luka pobjednik ovogodišnjeg Svjetskog kupa u lakom samcu, a i stariji Vedran podario je (lakom) veslanju najljepše godine. No, medicina mu je akademski i životni poziv pa je posljednjih godina bio primoran prorijediti jarunske zaveslaje… Iza sjajnih Radonića stigla je srebrna posada ZG-sveučilišta, Luka Pap i Dominik Šutalo, koji su također već etablirana imena zagrebačkog i hrvatskog veslanja. To su demonstrirali i pobjedom u lakom četvercu na pariće, skupa s Tinom Pozaićem i Jurajem Prokopecom. Uz spomenuto zlato, Pozaić i Prokopec imaju u kolekciji i srebro iz lakog dvojca bez kormilara.

Vrlo uvjerljiv trijumf ostvarile su Marcela Milošević i Valentina Plejić u ženskom dvojcu na pariće, gotovo osam sekundi ispred bjeloruskih kineziologinja.  Vrijednu broncu osvojili su splitski sveučilištarci u četvercu bez kormilara (Toni Čavka, Antonio Čoga, Ivo Bonacin i Zvonimir Batinić), a nažalost bez odličja su ostali splitski im kolege iz četverca na pariće (Ivan Županović, Tomislav Pribudić, Pave Kuzmanić i Jakov Bumbak) koji su kroz cilj prošli četvrti.

Do bronce je doveslao i osmerac ZG-sveučilišta u sastavu: Tomislav Šain, Lovro Anzulović, Petar Talijić, Karlo Bilić, Josip Milić, Stjepan Matić, Marin Mašina, Marko Križmančić i kormilar Matej Čeh. Njihove kolegice sa sveučilišta i iz kraljevske veslačke discipline (Ana Katušin, Ana Jovanović, Ela Gračan, Dora Šegović, Lena Suzić, Ena Gutić, Kristina Vitaljić, Dora Dragičević + korm. Matej Čeh) bile su pete.

Naravno, Luka Radonić je briljirao i u finalu lakih samaca, a u teškoj inačici iste discipline imali smo nekoliko aduta. Luka Baričević je u A finalu bio peti, Mato Brandt pobijedio u B finalu (ukupno sedmi), Danijel Plišić je ukupno 12., a Lovro Banović 16…

Sve skupa kad se zbroji – veslači su i više nego osvjetlali obraz domaćinu Igara.

> Rezultati veslačkih natjecanja na Europskim sveučilišnim igrama 2016.


 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

EP Juniora - Trakai

Svjetski kup - Poznan


Svjetski kup - Luzern
Europsko seniorsko prvenstvo
Svjetski kup - Varese
Croatia open - drugi dan
Croatia open - prvi dan
Proljetna daljinska na Jarunu
Otvoreno prvenstvo Hrvatske na ergometrima