> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

VRLO OBEĆAVAJUĆE OTVARANJE EUROPSKOG PRVENSTVA U NJEMAČKOJ

Tri najbolja vremena za polufinale i dva repasaža

6. svibnja 2016. Autor: Petar Milin

Na Europskom prvenstvu u Brandenburgu (Njemačka) naši su predstavnici dobro osvjetlali obraz državi koju predstavljaju. Naša reprezentacija “u pet malih čamaca” prvoga je dana EP-a ostvarila tri prolaska u poluzavršnicu s najbolje izveslanim vremenima i dva repasaža.

Damir Martin je najboljim vremenom u samcu (7:32.61) izborio polufinale, ali i istaknuo kandidaturu za postolje, vjerojatno baš u društvu ostalih pobjednika skupina - Čeha Syneka i Litavca Griškonisa. Martin je slavio u svom stilu - “one man show”, dakle, vodeći od početka utrke i, na kraju, vrlo uvjerljivim trijumfom, s čak 18 sekundi prednosti u odnosu na drugoplasiranog Bjelorusa Ščarbačeniju. U subotnjoj borbi za finale (11.45) aktualni europski prvak imat će protiv sebe upravo svjetskog prvaka (Syneka) i iskusnog Britanca Campbella kojeg je već pobijedio u kvalifikacijama.  

Luka Radonić je također najboljim vremenom (7:28.62) od svih 14 lakih samaca izborio polufinale EP-a. Usputno, mala korekcija medijskih izvješća, u kojima je pogrešno objavljeno kako je Luka fotofinišem osigurao poluzavršnicu. Fotofinišem je bio najbrži u svojoj skupini (i najbolji od svih devet polufinalista iz tri skupine). Inače, Luka je s četvrte pozicije ušao u posljednjih 500 metara i nezaustavljivim finišem pomeo konkurenciju - Švicarca Zehndera, Mađara Matyasovszkog i, u ciljnoj ravnini, drugoplasiranog Britanca Kirkwooda (7:28.80). Priliku za novu demonstraciju moći Radonić ima u subotnjem polufinalu od 10.40. S njim u skupini je i Slovak Lukas Babač, a sjajni Slovenac Rajko Hrvat, vjerojatno tek u finalu…

Miljenici naslovnica i prvih redaka u novinarskim izvješćima, braća Sinković, neće se ljutiti što su u ovome zapisu na trećem mjestu (razlog je isključivo vrsta čamca u kojem veslaju), a ponovno zaslužuju - naslovnice! Vrhunskom izvedbom i najboljim vremenom u kvalifikacijama (6:39.53), aktualni svjetski prvaci u dvojcu na pariće iznova su demonstrirali nedodirljivost. U svom pobjedničkom stilu - od starta vodeći, katapultirani i neuhvatljivi! To se od njih očekuje i u subotnjem polufinalu (11.15), a naravno, i u nedjeljnom finalu.

U burnom danu s dvije utrke naš je dvojac bez kormilara Vito Čavrlj i David Šain završio u C finalu. U izlučnom natjecanju bili su peti, posljednji u skupini, a u repasažu - četvrti, nažalost, prvi ispod crte. To ih je usmjerilo u C finale (subota, 13.15) s Ukrajincima i Fincima. 

Sestre Marcela i Karla Milošević u ženskom su dvojcu bez kormilara izborile repasaž, četvrtim mjestom (7:47.02) u kvalifikacijskoj skupini. Subotnja prilika za popravak dojma je u 10.50.

> Rezultati prvoga dana EP-a


 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

1. Regata SK - Varese
Croatia open - drugi dan
Croatia open - prvi dan
Proljetna daljinska na Jarunu
Otvoreno prvenstvo Hrvatske na ergometrima