> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

NAŠ SJAJNI SAMAC NA POSTOLJU I NA NOVOM ZELANDU

Damir Martin ponovno brži od Drysdalea

12. prosinca 2016. Autor: Petar Milin

Drugi put u nešto više od mjesec dana hrvatski olimpijski samac Damir Martin bio je bolji od zlatnog rivala iz Rija - Mahea Drysdalea. Nakon što ga je dobio na američkim, učinio je to sada i na njegovim, novozelandskim vodama, u utrci na 5000 metara u sklopu glasovite regate Billy Webb Challenge. Veslali su uzvodno po uzburkanoj rijeci Whanganui, a Damir je stigao ukupno treći, Drysdale peti (s oko pet duljina čamca zaostatka za Damirom).

U utrci koju su Novozelanđani proglasili olimpijskim “revanšom”, reklamirajući na plakatima najveće zvijezde - zlatnog i srebrnog samca iz Rija, pobijedio je Nijemac Tim Ole Naske (22 minute i 21 sekundu). O senzaciji nema govora jer radi se o aktualnom mlađeseniorskom (do 23 godine) svjetskom prvaku u samcu. Druga je stvar što je nakon utrke i sam Nijemac bio u nevjerici, pitavši se: zar je moguće da sam pobijedio obojicu junaka legendarnog finala iz Rija? Drugi je stigao 21-godišnji Novozelanđanin Jordan Parry (22.24).

Damir Martin (22.35) je sretan zbog zadržane navike osvajanja postolja, kao i zbog činjenice da je na Novom Zelandu proveo dvotjedne pripreme u vrhunskim uvjetima. Naravno, dodatno ga veseli i još jedna pobjeda na Drysdaleom (23.22) koji definitivno uzima sezonu stanke od klasičnog veslanja. Ali neće mirovati, on to i ne zna. Hoće li ponovno u ironmanske pothvate, kao nakon Londona 2012. godine, ili u nešto manje zahtjevno - još nije siguran…

U svakom slučaju, Damiru Martinu se iduća sezona otvara kao na pladnju, uz dobro odrađene pripreme u 2017. godini - on i trener Šuk trebali bi prigrliti svjetski vrh.


 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Hrvatsko veslačko prvenstvo
OI - Damir Martin srebrni u samcu
OI - Valent i Martin Sinković zlatni u dvojcu na pariće
EP Juniora - Trakai

Svjetski kup - Poznan


Svjetski kup - Luzern
Europsko seniorsko prvenstvo
Svjetski kup - Varese
Croatia open - drugi dan
Croatia open - prvi dan
Proljetna daljinska na Jarunu
Otvoreno prvenstvo Hrvatske na ergometrima