> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

IZBOR SPORTAŠA GODINE HOO-a S OBILJEM VESLAČKIH LAUREATA

Sinkovići najbolja posada, Bralić trener godine, Bajlu trofej za životno djelo

21. prosinca 2015. Autor: Petar Milin

Tradicionalni izbor najboljih sportaša godine po mjerilima Hrvatskog olimpijskog odbora bio je i svojevrsna promocija uspješnosti veslačkog sporta. Pozornicom u hotelu Westin, na kojoj su uručivane nagrade, prodefelirala su šestorica vrhunskih veslača i veslačkih trenera, među kojima su bili laureati u čak tri kategorije te dvojica sydneyjskih olimpijaca iz 2000. godine kao uručitelji nagrada (Tomislav Smoljanović i Igor Boraska). Dodamo li tome i vrijednu nominaciju europskog prvaka Damira Martina za sportaša godine, a koji je ostao u sjeni izabranog Giovannija Cernogoraza, veslanje je uistinu bilo nezaobilazno.

Trofej Matija Ljubek, koji se dodjeljuje sportskim zaslužnicima za životno djelo, prvi je primio legendarni zadarski trener Romano Bajlo. Zaljubljenik u veslački sport, kojemu je samo kroz trenerski posao podario više od polovice života, kratko je prokomentirao status laureata:

- Apsolutno mi puno znači ovo priznanje, primio sam ga s velikim zadovoljstvom jer kada ga uručuje krovna organizacija našeg sporta, to je lijepa hvala za cjelokupan rad u sportu. Sretan sam što su me prepoznali i zahvaljujem na ovoj nagradi…

Najbolji svjetski veslački trener, Nikola Bralić, podijelio je naslov hrvatskog trenera godine s Edisom Elkasevićem, trenerom sportašice godine Sandre Perković. Bralić je iznova ponovio kako je olimpijsko zlato u Riju glavni cilj njegove dvije godine nepobjedive posade.

A članovi najbolje posade 2015. godine u izboru HOO-a, svjetski prvaci u dvojcu na pariće, Martin i Valent Sinković, po peti put su primili ovaj laskavi trofej.

- Ovo nam je već prešlo u naviku, ali svaka nova nagrada nam je draža. Mnogi kažu da smo pomalo i dosadni, a što se nas tiče, trudit ćemo se da ova dosada još potraje. Želimo osvojiti olimpijsko zlato, samo ono nam nedostaje u trofejnoj kolekciji - poruka je fenomenalnog veslačkog štrokera Valenta.

Kada su novinari upitali Martina za božićno-novogodišnje želje, s malo riječi sve im je odgovorio: “Želimo samo puno zdravlja, sve ostalo će doći…”

Naravno, Sinkovići nisu zaboravili istaknuti da imaju trenera kojeg nikad ne bi mijenjali (izrekli su da imaju najboljeg trenera na svijetu i stvarno su u pravu!).

Osim Sandre Perković i Giovannija Cernogoraza, ekipni laureati su vaterpolisti i članice hrvatske kuglačke reprezentacije. Novinari su prepoznali da je i u ovogodišnjem izboru pojedinačno najboljih sportaša HOO-a bilo “kompromisnih rješenja” koja su ljudi od pera šaljivo povezivali s “dugotrajnom maglom” u Zagrebu. Ali, to je za neku drugu priču.

Neskriveno zadovoljstvo sportskom godinom predsjednika HVS-a Zlatka Buzine i tajnika Zdravka Gajšaka lako bi se moglo “preliti” i u nadolazeću olimpijsku 2016. Dojam je da su dobitnici jedne HOO-ove nagrade već poznati… “Pretplatnici”!


 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Hrvatsko veslačko prvenstvo
SP seniora - Aigubellete
SP juniora - Rio de Janeiro
SP seniora do 23 godine - Plovdiv
3. Regata Svjetskog kupa - Luzern
2. Regata Svjetskog kupa - Varese
EP seniora - Poznan
EP juniora - Račice
1. Regata Svjetskog kupa - Bled
14. Međunarodna regata sv. Duje - Split

Croatia open - Zagreb


Daljinska regata - Zagreb

Otvoreno prvenstvo na ergometrima - 2000 m ''Rijeka 2015''