> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

POLUFINALNI DAN II. REGATE SVJETSKOG KUPA

Damir Martin opet bolji od svjetskog prvaka, u finalu i Radonić, Sinkovići rutinski

20. kipnja 2015. Autor: Petar Milin | Foto: worldrowing.com

Nakon suvereno izborenih ulaznica za četvrtfinale i polufinale na 2. regati Svjetskog kupa u talijanskom Vareseu, hrvatski samac Damir Martin pobjednički je odradio i poluzavršnicu, a rezultatom 6:41.73 bitno se približio vlastitom, nedavno postavljenom, najboljem europskom vremenu (6:41.65). U furioznoj polufinalnoj utrci naš je sjajni skifist još jednom (ovaj put za sekundu) ostavio iza sebe svjetskog prvaka, Čeha Ondreja Syneka, ne dopustivši mu niti jednog trenutka vodeću poziciju. Hrvatski “supersingl” ostvario je bolje vrijeme i od favorita za zlato, ujedno i pobjednika druge polufinalne skupine, Novozelanđanina Mahea Drysdalea (6:41.93).

Nedjeljni finale (u 14.28) okupit će na stazi u Vareseu svjetsku skifističku kremu. Osim našeg “kralja samaca” te olimpijskog pobjednika Drysdalea, za odličja i bodove veslat će spomenuti trofejni Čeh Synek, vlasnik zlata s 1. regate Svjetskog kupa, Kubanac Angel Fournier Rodriguez, iskusni Britanac Alan Campbell, te jedini “finalist iz drugoga plana” - Bjelorus Stanislav Ščarbačenia.

Članovi svjetskog ‘dubla’ br. 1, Martin i Valent Sinković, također su najboljim polufinalnim vremenom (6:09.23) izborili borbu za medalje. U rutinski odrađenom poslu na gotovo četiri sekunde zaostatka ostali su Poljaci, na točno pet sekundi - Norvežani. Iz duge skupine u A finale su prošli Argentinci (s vrlo dobrih 6:09.77), te drugoplasirani Talijani (6:10.01) i trećeplasirani Australci (6:10.28). Za finalni nastup (u 13.43) braća Sinković su najavili maksimalno ozbiljan pristup koji će sadržavati i pravi test ovosezonske forme. Za Varese ih vežu i lijepe uspomene iz 2012. godine, kada su pozlatili nastup na Europskom prvenstvu, potvrdivši nakon olimpijskog srebra u četvercu, velike mogućnosti i u (bratskom) dvojcu na pariće.

Naš laki skifist, Luka Radonić, također je izborio A finale SK-regate u Vareseu. Sjajnim finišem u posljednjoj četvrtini polufinalne utrke Luka je uspio nadmašiti Danca Bendtsena i kao treći iz skupine (6:50.83) proći u borbu za medalje. U nedjeljnom finalu (u 11.20) Luka Radonić bit će neopterećen i sve je moguće…

Nakon repesažnog prolaska u poluzavršnicu, sestre Milošević nisu uspjele do novog pothvata u disciplini ženskih dvojaca bez kormilara. Bile su šeste (7:31.79) pa će na početku nedjeljnog programa (u 9.40) veslati u B finalu.

> Rezultati 2. regate Svjetskog kupa 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

EP seniora - Poznan
EP juniora - Račice
1. Regata Svjetskog kupa - Bled
14. Međunarodna regata sv. Duje - Split

Croatia open - Zagreb


Daljinska regata - Zagreb

Otvoreno prvenstvo na ergometrima - 2000 m ''Rijeka 2015''