> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

TVRTKA CRODUX MATERIJALNO SPONZORIRA HRVATSKE SPORTAŠE

Najbolji hrvatski veslači s jeftinijim gorivom prema Riju

10. ožujka 2015. Autor: Petar Milin

- Hrvatski sportaši neće osjetiti najnovije poskupljenje goriva - slavodobitno je izjavio predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša na potpisivanju sponzorskog ugovora s tvrtkom Crodux derivati.

Naime, prema tom ugovoru, svi kategorizirani hrvatski sportaši, uključujući i one iz lokalnih sportskih zajednica, imat će povlašteno točenje goriva na benzinskim postajama Croduxa. To u praksi znači da će oko 2700 sportašica i sportaša povoljnije za 15 lipa po litri goriva puniti spremnike svojih limenih ljubimaca.

- Sportaši su najbolji promicatelji Hrvatske u svijetu jer svojim rezultatima svjedoče kako je Hrvatska zemlja sposobnih i uspješnih ljudi. To je ono čemu trebamo težiti u svim područjima života pa tako i u poduzetništvu – izjavio je u ime Croduxa Ivan Čermak.

Budući da je svečanosti nazočilo i nekoliko eminentnih hrvatskih sportašica i sportaša, njima su uručene i prve Crodux-HOO kartice za povlašteno točenje goriva. Među sportskom “kremom” bili su, dakako, i veslači - Valent i Martin Sinković, svjetski prvaci i svjetski rekorderi u dvojcu na pariće, kao i njihovi kolege iz srebrnog olimpijskog četverca na pariće, Damir Martin i David Šain.
Društvo su im činile Sandra Perković, svjetska prvakinja i olimpijska pobjednica u bacanju diska, te Martina Zubčić, vlasnica olimpijske bronce u taekwondou.

Četvorici fantastičnih veslača, od kojih su dvojica načinila i samostalan iskorak sa svjetskom pozlatom, postavljeno je pitanje: u kojoj će posadi nastupiti u Riju 2016. godine? Dvojba: ‘dubl’ ili četverac na pariće - dobila je mudar diplomatsko-štrokerski odgovor.

- Završili smo individualne zimske pripreme i tek ćemo na vodi vidjeti koja nam je bolja opcija. U svakom slučaju, izabrat ćemo onu koja nam daje više izgleda za olimpijsko zlato – rekao je Valent Sinković.

Njegov brat i partner iz dvojca na pariće, Martin Sinković, složio se s time.  U kakvoj je formi posljednjih sezona njemu je vrsta čamca najmanji problem. A i nadolazeća sezona Martinu miriše na berbu kolajni.

Osječanin David Šain također je iznimno zadovoljan ulaskom u 2015. godinu:

- Poboljšao sam se u svakom pogledu, sva testiranja na ergometrima bila su mi rekordna, s tim da sam se na 6000 metara ubrzao za 13 sekundi. Promijenio sam glavnog trenera, umjesto Steinera sada me trenira Krešimir Ižaković, a radim i s najboljim kondicijskim trenerom u Hrvatskoj i šire - Mirkom Krolom. Ne razmišljam o četvercu ili dvojcu, opterećuje me samo ambicija da budem brži...

Damir Martin je na riječkoj ergometrijadi postavio osobni rekord na 2000 m:

- Prošlogodišnja ozljeda je sanirana, definitivno je iza mene, što pokazuje i ovaj riječki nastup s osobnim rekordom. Vrlo sam motiviran, veselim se novoj sezoni na vodi jer osjećam se još jačim nakon te ozljede…

Zanimljivo će biti veslačko proljeće, ali i cijela sportska 2015. godina jer će mnogi sportaši već u njoj “loviti” vize za Rio. Najboljim promotorima Hrvatske u svijetu bit će lakše do novih uspjeha uz karticu za povlašteno točenje goriva.


 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Natjecanje na ergometrima
''Rijeka 2015.''


Dvojac na pariće braća Sinković momčad godine
Četrdeset domaćih trenera pratilo zanimljiva stručna predavanja

‘Sve je manje tajni u veslanju, za uspjehe se traži sustavni rad’

Martin Sinković pobjednik torinske regate s čak 519 sudionika