> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

ŠAMPANJAC ZA EUROPSKOG PRVAKA NA DOČEKU U ZAGREBU

Damir Martin: Moj novi početak i uvertira za Rio 2016. godine

2. lipnja 2015. Autor: Petar Milin | Foto: Vk Trešnjevka/ Pixsell

Predvorje Zračne luke Pleso odveć je naviknuto na veslačke trofeje. Glavna zasluga za novi doček pripada europskom prvaku u samcu Damiru Martinu.

Veslački podmladak grada Zagreba, predvođen članovima Damirove Trešnjevke, rodbina i prijatelji priredili su sjajnu dobrodošlicu hrvatskom “supersinglu”.
>>> Damir Martin na rukama navijača...

Dok su zlatnog samca u maniri Syneka i Tuftea prijatelji podignuli u zrak, na Plesu je potekao i šampanjac, skandiralo se i pjevalo u počast prvaku…

Damiru Martinu potom su čestitali nazočni dužnosnici - u ime Hrvatskog olimpijskog odbora glavni tajnik Josip Čop, u ime Hrvatskog veslačkog saveza dopredsjednik Branimir Bašić, Veslački savez Zagreba predstavljao je čelnik Pero Grujin…
  
Čim se slavljeničko ozračje malo stišalo, novinari su Damiru Martinu servirali i pitanje je li ovaj trofej moguća naznaka olimpijskog odličja u Rio de Janeiru i nije li trebao sakriti svoje mogućnosti u samcu do Olimpijskih igara 2016. godine?

- Na novom sam početku i ni sam još ne znam svoje prave mogućnosti. To će procijeniti veslačka struka. U svakom slučaju, u Riju se želim predstaviti u najboljem svjetlu. Konkurencija je stvarno jaka i meni je najvažnije zadržati kontinuitet osvajanja medalja. Nadam se da ću tome uspjeti – sažetak je poruke Damira Martina s dočeka na Plesu.

Jedna crtica iz bliske povijesti. Nakon Damirova četvrtog uzastopnog naslova “kralja samaca” na Croatia Openu prije dvije godine, drugoplasirani Valent Sinković u šali je rekao kako nema druge, nego za iduća izdanja naše najveće regate angažirati Ondreja Syneka (da netko napokon stane na kraj toj dominaciji). Sada više ni to ne vrijedi… U svijetu veslačkih samaca još su samo dva imena koja intrigiraju Damira Martina - Novozelanđanin Mahe Drysdale i Kubanac Angel Fournier Rodriguez. Knjiga njemu nepobjedivih samaca spala je na dva slova. Tako je to kad je netko toliko moćan, a još i ne zna stvarne mogućnosti…

>>> Europski prvak u samcu Damir Martin

U društvu Damira Martina u domovinu su se iz Poznana vratile i sestre Milošević, 11. posada discipline ženski dvojac bez kormilara, te 10. posada Starog kontinenta u muškoj inačici iste discipline, Ante Janjić i Marin Begović.

Razgovor za HRT nakon EP u Poznanu


 

 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Europsko prvenstvo seniora - Poznan
Europsko prvenstvo juniora - Račice
1. Regata Svjetskog kupa - Bled
14. Međunarodna regata sv. Duje - Split

Croatia open - Zagreb


Daljinska regata - Zagreb

Otvoreno prvenstvo na ergometrima - 2000 m ''Rijeka 2015''