> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

SVEČANI DOČEK NOVIH, STARIH SVJETSKIH PRVAKA U ZAGREBU

Sinkovići na zaslužen odmor pa svom snagom prema Riju

8. rujna 2015. Autor: Petar Milin

Drugu godinu zaredom, gotovo u isto vrijeme, u zagrebačkoj zračnoj luci dočekani su svjetski veslački prvaci - Valent i Martin Sinković. S njima u društvu bio je trener Nikola Bralić, petoplasirani samac na svijetu, Damir Martin, te ostatak veslačke reprezentacije. Po njihovu izlasku u aerodromsko predvorje brojni prijatelji i rodbina izazvali su erupciju oduševljenja, začinjenu letećim konfetama. U VIP salonu Zračne luke Pleso čekali su ih sportsko-politički dužnosnici s “trodiobnom ulogom domaćina” - predsjednik HVS-a Zlatko Buzina, glavni tajnik HOO-a Josip Čop te gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i vodstvo SSGZ-a.

Čestitajući Sinkovićima i treneru Braliću na novom kolosalnom uspjehu, čelni čovjek HVS-a, Buzina, između ostalog je apostrofirao i veličinu ostvarenja Damira Martina, petoplasiranog svjetskog samca. Prvi operativac HOO-a, Čop, ustvrdio je da će zlatni veslači biti pod stalnim pritiskom da ih se makne s vrha, stavivši im i osobno “mali teret” za OI iduće godine: “Očekujemo od vas medalju u Riju”. 

Trener Bralić prihvatio je “rukavicu izazova” i svom obraćanju skupu uzvratio:

- Ne budemo li imali zdravstvenih problema, mogu najaviti da ćemo u Riju osvojiti najsjajnije odličje…

Posebna zahvala od slavljeničkog terceta išla je prema gradonačelniku Milanu Bandiću, donatoru novog čamca (dvojca na pariće) u ime Grada prošle jeseni. Gradonačelnikova čestitka bila je i za oko lijepa, i slatka - torta sa stiliziranim dvojcem na pariće na njezinu središnjem dijelu.

- Uživali smo u nastupima ove sezone, idemo se odmoriti pa onda opet krvavo raditi… Mislim da se ne trebamo zahvaliti gradonačelniku na čamcu jer to smo najbolje učinili na stazi - duhovito je “poentirao” Martin Sinković.

Ozbiljnost sljedeće ambicije najbolje je dočarao ponajbolji svjetski štroker, Valent Sinković:

- Već nakon finalne utrke u naše glave se uselio Rio. Iduća sezona bit će nam najvažnija u dosadašnjim karijerama i sve ćemo podrediti olimpijskom nastupu.

Uz obranu naslova svjetskih prvaka, braća Sinković stigli su na SP-u i bodriti bivšeg kolegu iz trofejnog četverca na pariće, Damira Martina, koji je petim mjestom iznova potvrdio pripadnost eliti svjetskih samaca.

- Žao mi je što ljudi kod nas ne prepoznaju koliko je veliko ostvarenje Damirovo peto mjesto u skifu - iskreno je prozborio Martin Sinković.

A naš “kralj samaca” je zahvalio na potpori i najavio još bolji domet u Riju.

- Najprije zahvaljujem braći na stalnoj podršci tijekom SP-a. Štio se tiče mog nastupa, ako sam sada bio peti, mislim da se dogodine mogu upustiti i u borbu za medalje. Za takvo što trebam se maksimalno dobro pripremitiporuka je Damira Martina.

Slijedi im trotjedni odmor pa povratak u veslačku stvarnost. Zapravo, ovom prilikom ne samo u veslačku, nego i u olimpijsku stvarnost, u kojoj osvojeno zlato vodi u - besmrtnost.


 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

SP juniora - Rio de Janeiro
SP seniora do 23 godine - Plovdiv
3. Regata Svjetskog kupa - Luzern
2. Regata Svjetskog kupa - Varese
EP seniora - Poznan
EP juniora - Račice
1. Regata Svjetskog kupa - Bled
14. Međunarodna regata sv. Duje - Split

Croatia open - Zagreb


Daljinska regata - Zagreb

Otvoreno prvenstvo na ergometrima - 2000 m ''Rijeka 2015''