> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

JESENSKA DALJINSKA REGATA NA JARUNU (8000 m)

Inicijalni test reprezentativnih kandidata za novu sezonu

24. listopada 2015. Autor: Petar Milin

Početak priprema za novu (2015./’16.) sezonu tradicionalno je obilježila jesenska daljinska regata (8000 m) s kontrolom inicijalnog stanja veslača koji kandidiraju za reprezentativne posade. Po iznimno lijepom vremenu daljinskoj provjeri na Jarunu odazvali su se mlađi juniori, juniori, seniori i seniorke te predstavnici veteranskih kategorija.

Kako je pojasnio izbornik nacionalne veslačke vrste, Srećko Šuk, središnja provjera organizirana je na Jarunskom jezeru, a klubovima koji nisu bili u mogućnosti nastupiti u Zagrebu ostavljena je mogućnost daljinskog testiranja veslača u svojim regijama. To se odnosi i na reprezentativne kandidate trenutačno na pripremama izvan Zagreba, poput svjetskih prvaka u dvojcu na pariće, Martina i Valenta Sinkovića, koji će 8-kilometarski test odraditi s trenerom Nikolom Bralićem u Zatonu kod Šibenika.

U utrci seniorskih samaca najbolje vrijeme ostvario je olimpijski samac Damir Martin koji nije imao konkurenciju iz prošlih sezona. U juniorskoj inačici iste discipline pobijedio je njegov klupski kolega (iz VK Trešnjevka), Boris Cesarec. Najbrži mlađi senior je mladostaš Tomislav Šain, a juniorka - croatijašica Laura Vučanjk. U ženskom dvojcu bez kormilara očekivano su najbrže sestre Karla i Marcela Milošević, dok je muški seniorski dvojac (‘bez’) najboljim vremenom obilježila zadarsko- zagrebaška kombinacija Lovro Anzulović, Ivica Ban…

I u nastavku jesenskih veslačkih uzbuđenja naše najelitnije predstavnike očekuju nastupi na “dugim stazama”. Posljednjeg dana listopada Damir Martin i sestre Milošević nastupit će na Armada kupu u Bernu, a tjedan kasnije braća Sinković pokušat će pokoriti svjetsku skifističku konkurenciju na Trofeju SilverSkiff u Torinu.

Rezultati daljinske regate na Jarunu


 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Hrvatsko veslačko prvenstvo
SP seniora - Aigubellete
SP juniora - Rio de Janeiro
SP seniora do 23 godine - Plovdiv
3. Regata Svjetskog kupa - Luzern
2. Regata Svjetskog kupa - Varese
EP seniora - Poznan
EP juniora - Račice
1. Regata Svjetskog kupa - Bled
14. Međunarodna regata sv. Duje - Split

Croatia open - Zagreb


Daljinska regata - Zagreb

Otvoreno prvenstvo na ergometrima - 2000 m ''Rijeka 2015''