> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

NOVI TRIJUMF NAŠEG SJAJNOG SAMCA NA PRESTIŽNOM ARMADA KUPU

Damir Martin brži od Drysdalea, Marcela Milošević treća,
Karla peta

31. listopada 2015. Autor: Petar Milin

Europski prvak u samcu, Damir Martin, obranio je naslov pobjednika Armada kupa, prestižne daljinske regate u Švicarskoj te još jednom ostavio iza sebe neke najelitnije svjetske skifiste. Na stazi dugoj devet kilometara na vodama jezera Wohlen kod Berna nastupilo je više od 250 veslačica i veslača u petnaestak spolnih i dobnih skupina, a trešnjevčanin je ostvario ukupno najbolje vrijeme.

Spomenutu dionicu Martin je preveslao za 33 minute, 16 sekundi i 39 stotinki, što je za 24,34 sekunde bilo brže od aktualnog svjetskog prvaka i olimpijskog pobjednika, Novozelanđanina Mahea Drysdalea. Od ostalih najzvučnijih svjetskih veslačkih imena u seniorskoj utrci regate, spomen zaslužuju plasmani onih najtrofejnijih - Norvežanina Olafa Tuftea na sedmom (34:20.45) i Čeha Ondreja Syneka na 12. mjestu (34:59.41). Podsjetimo, prošle godine Damir je stazu Armada kupa izveslao za (također pobjedničkih) 32:40.16.

- Ove godine saznao sam kako je veslati ‘jedan na jedan’ jer sam s Drysdaleom imao dvoboj gotovo osam kilometara. Izletio sam na startu, ali on me je stigao do četvrtog kilometra. Sve do osmog kilometra veslali smo jedan uz drugoga i nijedan nije popuštao. Kada su nam se na stazi počeli pojavljivati zavoji, sprudi i plićaci, zauzeo sam bolju putanju, dok je on imao nesreću sa zapinjanjem vesala u pijesak. To sam iskoristio i uspio mu pobjeći… Lijepa pobjeda, ali dobro je bilo i utrkivanje - rekao je Damir Martin koji je za pobjedu osvojio i novčanu nagradu od 1500 švicarskih franaka.

Na regati su nastupile i trenutačno najbolje hrvatske veslačice - sestre Marcela i Karla Milošević, također iz VK Trešnjevka. U ženskoj seniorskoj konkurenciji osvojile su drugo i treće mjesto, što je Marceli donijelo ukupno treće, a Karli peto mjesto u konkurenciji svih veslačica ovogodišnjeg izdanja Armada kupa.

- Cure su prezadovoljne nastupom. Ne samo da su ostvarile odlične rezultate, nego su i iskusile Armada kup u njegovoj stvarnoj težini. Za razliku od mene, startale su iz puno nepovoljnije pozicije, iz drugog reda, pa su se do cilja morale probijati kroz svu tu gužvu čamaca - prenio je Damir Martin djelomično i dojmove sestara Milošević s Armada kupa.


 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Hrvatsko veslačko prvenstvo
SP seniora - Aigubellete
SP juniora - Rio de Janeiro
SP seniora do 23 godine - Plovdiv
3. Regata Svjetskog kupa - Luzern
2. Regata Svjetskog kupa - Varese
EP seniora - Poznan
EP juniora - Račice
1. Regata Svjetskog kupa - Bled
14. Međunarodna regata sv. Duje - Split

Croatia open - Zagreb


Daljinska regata - Zagreb

Otvoreno prvenstvo na ergometrima - 2000 m ''Rijeka 2015''