> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

U 64. IZBORU SPORTAŠA SN-a HRVATSKI NOVINARI IZABRALI:

Valent i Martin Sinković najbolja momčad 2015. godine!

11. prosinca 2015. Autor: Petar Milin | Foto: Sportske novosti, Ninoslav Saraga

U tradicionalnom izboru sportaša godine, 64. anketi Sportskih novosti, svjetski prvaci, članovi veslačkog dvojca na pariće Valent i Martin Sinković, proglašeni su za najbolju momčad 2015. godine.

Kako su dominirali na veslačkim stazama u godini na izmaku, tako su dominantni bili i u ovom prestižnom izboru. Laureati su postali najuvjerljivijom većinom (280 novinarskih glasova od ukupno 351) od svih kategorija. No, nažalost, na pozornici se pojavio samo Valent koji je ispričao Martinov izostanak zbog bolesti.

- Čudno se osjećam jer se u tri posljednje godine skupa penjemo na pozornicu, u posljednje dvije kao dvojac, a sada sam usamljen - rekao je Valent.

Od statusa “samca na suhom” Valenta je spasio najbolji svjetski veslački trener, Nikola Bralić, koji mu se pridružio na pozornici. I dok je Valent pojašnjavao novinarima kako pripreme za olimpijsku godinu prolaze prema planu, a inicijalni rezultati pokazuju da bi mogli biti još brži nego ove godine, Bralić je krajnji domet bratskog dvojca na pariće sveo na jednostavnu tvrdnju:

- Olimpijsko zlato u Riju!

I u novinarskim krugovima braću Sinković smatraju jedinim izvjesnim olimpijskim zlatom za OI 2016. godine, a trener Bralić kaže da im to ne stvara nikakav imperativ jer su “samouvjereni i svjesni vlastitih mogućnosti”…

U ostalim kategorijama ovogodišnjeg SN-ova izbora laureati su Sandra Perković  i Ivan Rakitić (sportašica i sportaš godine) te ženska karate reprezentacija (ekipa godine).

> VIDEO 

 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Hrvatsko veslačko prvenstvo
SP seniora - Aigubellete
SP juniora - Rio de Janeiro
SP seniora do 23 godine - Plovdiv
3. Regata Svjetskog kupa - Luzern
2. Regata Svjetskog kupa - Varese
EP seniora - Poznan
EP juniora - Račice
1. Regata Svjetskog kupa - Bled
14. Međunarodna regata sv. Duje - Split

Croatia open - Zagreb


Daljinska regata - Zagreb

Otvoreno prvenstvo na ergometrima - 2000 m ''Rijeka 2015''