> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

I ČELNIK HVS-a UKLOPIO SE U USPJEŠNU VESLAČKU JESEN

Zlatku Buzini status međunarodnog veslačkog suca

13. studeniI 2014. Autor: Petar Milin

U odlično jesensko izdanje naših veslača na vodama izvan Lijepe naše uklopio se ovih dana i predsjednik Hrvatskog veslačkog saveza, Zlatko Buzina, koji je, također u inozemstvu (Švicarska), osvjetlao obraz našoj sudačkoj struci. U Zürichu je položio ispit za međunarodnog veslačkog suca.

- Nakon pet godina sa statusom nacionalnog veslačkog suca, što je bio i preduvjet za međunarodnu licencu, pristupio sam Fisinu ispitu za međunarodnog suca i položio ga u skupini od sedam kandidata. Inače, Fisin ispit istodobno je polagao i jednak broj kandidata u Dublinu. Prošle godine imali smo polaganje tog ispita za vrijeme Croatia Opena, ali ja se nisam mogao kandidirati zbog neispunjavanja preduvjeta o petogodišnjem stažu u domaćem veslanju pojasnio je naš novi sudac s Fisinom “značkom”.

Buzina se tako svrstao u respektabilnu skupinu međunarodnih sudaca iz Hrvatske, predvođenih Ozrenom Trivićem, predsjednikom HVS-ova Sudačkog povjerenstva. Osim njega, isti status imaju još dva Riječanina - Mladen Kostić i Đuro Ljubić, te Mladen Marinović (Split) i Ivo Povrzanović (Pula). Istaknutom članu sudačke struke, Zagrepčaninu Slavku Mezdjiću, međunarodna licencija istječe za dva mjeseca, s napunjenih 65 godina života. Sukladno Fisinim pravilima, Slavek će u zasluženu mirovinu, a nove snage, poput Zlatka Buzine - na međunarodnu veslačku pozornicu.

Budući da je riječ o predsjedniku HVS-a, zatražili smo i osvrt na veslačke pobjede naših elitnih snaga - od Amerike preko Švicarske do Italije.

- Sve što su sada ostvarili braća Sinković i Damir Martin plod je dugotrajnog i napornog rada. Željeli bismo imati još više veslača koji osvajaju prva mjesta na regatama diljem svijeta. Savez će im, sukladno mogućnostima, i dalje biti velika potpora. Izuzetno me vesele i rezultati s daljinske regate na 8000 metara, posebno brzinski napredak Davida Šaina. Bilo je i drugih dobrih ostvarenja, a najvažnije je da su nam veslači zdravi i rezultati će doći - poruka je čelnika HVS-a Zlatka Buzine. 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

SP seniora - Amsterdam


SP juniora - Hamburg

SP seniora do 23 godine - Varese


3. Regata SK Luzern


EP juniora - Hazewinkel
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Međunarodna regata - Beograd

HVP 2014. - seniori


Croatia open - 2. dan


Croatia open - 1. dan
Otvoreno prvenstvo Zagreba
1. regata VKMF - Pula

2. regata Kupa Dalmacije - Šibenik


Proljetna daljinska regata na Jarunu