> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

POVRATAK ZLATNOG ŠTROKERA NAKON OZLJEDE

Valent Sinković zaveslao punim intezitetom

21. svibnja 2014. Autor: Petar Milin

U poplavi loših vijesti koje su se posljednjih mjeseci naprosto “lijepile” za našu najbolju veslačku posadu –  napokon jedna dobra. Štroker zlatnog četverca na pariće, Valent Sinković, vratio se punim plućima u trenažni proces nakon dvomjesečnih zdravstvenih problema, dijagnosticiranih kao stres fraktura rebra.

Do zalječenja ozljede Valent je morao mirovati, a uslijed toga je propustio i dva natjecanja na Jarunu - međunarodni Croatia Open i domaći seniorski klupski PH. S liječničkim dopuštenjem naš je ponajbolji veslač prionuo poslu sa željom da nadoknadi propušteno. 

- Brže sam se vratio nego što sam mislio da će ići rehabilitacija i vrlo sam zadovoljan kako mi ide. Bio sam na dva kontrolna pregleda kod dr. Smoljanovića. Početkom mjeseca zaključeno je da još nije vrijeme za povratak treninzima, pa mi je za tjedan dana produljeno mirovanje. Nakon druge liječničke kontrole, dobio sam “zeleno svjetlo” za treninge. Sada već veslam punim intezitetom - pojasnio je tijek događaja Valent.

Zbog kudikamo kompleksnije ozljede Damira Martina, zlatni četverac na pariće ove će sezone teško “zaploviti” u najzvučnijem sastavu. Još postoji nada za kolovoški SP u Amsterdamu…

Dvojica članova sjajnog kvarteta branit će hrvatske boje na EP-u u Beogradu potkraj ovoga mjeseca. Martin Sinković veslat će u samcu, David Šain u osječkom četvercu bez kormilara (s Vekićem, Janjićem i Kolobarićem). Hoće li im Valent biti barem podrška iz gledališta na Adi Ciganliji?

- Nadam se da će mi Savez odobriti putovanje u Beograd u svojstvu rezervnog veslača. Svakako bih bio podrška i bratu i ostalim našim veslačima. Osim toga, moglo bi to i meni biti od koristi jer bih imao pravo i trenirati. To bi mi dobro došlo da malo osjetim natjecanje nakon ove pauze, a za takvo što Europsko prvenstvo je odlično okruženje…
 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Međunarodna juniorska regata - Munchen


Međunarodna regata - Beograd

HVP 2014. - seniori


Croatia open - 2. dan


Croatia open - 1. dan
Otvoreno prvenstvo Zagreba
1. regata VKMF - Pula

2. regata Kupa Dalmacije - Šibenik


Proljetna daljinska regata na Jarunu