> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

RASPLET NASTUPA NAŠIH POSADA NA SP-u DO 23 GODINE U ITALIJI

Četverac ‘prekratak’ u borbi za finale, Radonić prošao u polufinale

25. srppnja 2014. Autor: Petar Milin Foto: © worldrowing.com; arhiva veslanje.hr

Trećim mjestom u svojoj četvrtfinalnoj skupini (sa 7:27.02), naš laki samac Luka Radonić izborio je nastup u polufinalu Svjetskog prvenstva mlađih seniora u Italiji. Luka je otpočetka čvrsto “prigrlio” treću poziciju koja je osiguravala ulaznicu za polufinale, ne ispuštajući je do ulaska u ciljnu ravninu. Bez velikog stresa ostvario je svoju ambiciju, dok se iza njegovih leđa odigravala velika borba za prestiž između Nizozemca Daana Klompa i Britanca Samuela Mottrama koji su se smjenjivali u vodstvu…

Subota (u 13.44) donosi našem lakom samcu novi izazov - borbu za finale SP-a. Konkurencija je uistinu žestoka…

Hrvatski četverac bez kormilara (Prnjak, Čakarun, Baričević i Piton) bio je nadomak prolaska u borbu za odličja. Nažalost, naše veslače snašao je peh u obliku 28 stotinki zaostatka za Amerikancima koji su kao trećeplasirani iz skupine “ščepali” posljednju vizu za finale. Šteta, jer naš je mladi kvartet odlučno napao treće mjesto te u finišu uspio anulirati gotovo dvije sekunde prednosti američkog čamca. I po ostvarenom vremenu u cilju (6:00.74) Hrvati su zaslužili mjesto među najboljih šest, ali u raspletu skupine nedostajao je još jedan zaveslaj za potpuni pothvat.

U “malom finalu” veslaju u subotu, nešto iza podneva (12.18).

Valentina Plejić nije uspjela kroz četvrtfinalni repasaž dohvatiti polufinale ženskog samca. Bila je četvrta, a po dva su najbrža čamca iz svake skupine osiguravala poluzavršnicu. Ipak, u “razveslavanju” za C i D finale Valentina je stigla treća (8:04.34) te izborila kvalitetniju skupinu za zaključenje debitantskog nastupa (subota, 11.29).

Najzanimljivija subotnja utrka za nas će biti A finale ženskih dvojaca (16.45), u kojem veslaju i uzdanice s bijelo-crvenim kvadratićima na veslima - Žana Krakić i Karla Milošević.

> Rezultati 3. dana U23 u Vareseu


 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

3. Regata SK Luzern


EP juniora - Hazewinkel
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Međunarodna regata - Beograd

HVP 2014. - seniori


Croatia open - 2. dan


Croatia open - 1. dan
Otvoreno prvenstvo Zagreba
1. regata VKMF - Pula

2. regata Kupa Dalmacije - Šibenik


Proljetna daljinska regata na Jarunu