> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

DVA TRIJUMFA NAŠIH VESLAČA DRUGOG DANA SP-a

Sinkovići izravno u polufinale, samac Šain ostao u eliti

25. kolovoza 2014. Autor: Petar Milin

Braća Valent i Martin Sinković uvjerljivo su trijumfirali u kvalifikacijskoj utrci dvojaca na pariće te tako izravno prošli u polufinale svoje discipline. Drugi natjecateljski dan naših posada na Svjetskom prvenstvu u Amsterdamu obilježio je još jedan trijumf - pobjedničku utrku za prolazak u četvrtfinale izveslao je David Šain u repasažu muških samaca. 

Članovi našeg “dubla” u prvoj su izlučnoj skupini odradili utrku u sebi svojstvenom ritmu. To podrazumijeva da su odlično startali i suparnicima ostavili jedino uzaludnu nadu… Sinkovići su na svim prolazima čvrsto držali “jedinicu”, pokušavali su ih pratiti srpski reprezentativci Marjanović i Filipović, koji su se iscrpili do završne četvrtine. Tada su ih prestigli Bugari Božilov i Vasilev, na kraju drugoplasirana posada s više od pet sekundi zaostatka iza sjajne hrvatske veslačke braće. U usporedbi sa svim sudionicima kvalifikacija (u konkurenciji su bila još 22 dvojca), Valent i Martin su ostvarili peto vrijeme, ali u njihovu slučaju ovaj put je indikativna samo pobjednička uvjerljivost. 

Još jedan član (uskoro bivšeg) službeno najboljeg svjetskog četverca na pariće - David Šain - rutinski je odradio utrku, makar je to u njegovu slučaju bio repasaž muških samaca. Ruku na srce, osječki olimpijac nije ni imao zvučnu konkurenciju. David je “sinkovićevski” vodio otpočetka do kraja utrke, povećavajući prednost. Kroz cilj je prošao s više od tri sekunde ispred Slovenca Mateja Rojeca koji je također ostao u elitnom natjecanju.

Trećeg dana SP-a na regatnu stazu jezera Bosbaan izaći će naš dvojac bez kormilara Ante Janjić, Vjekoslav Kolobarić. Oko 16 sati očekuje ih repasažna utrka za prolazak u polufinale.

Rezultati 2. dana SP-a u Amsterdamu 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

SP juniora - Hamburg


SP seniora do 23 godine Varese


3. Regata SK Luzern


EP juniora - Hazewinkel
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Međunarodna regata - Beograd

HVP 2014. - seniori


Croatia open - 2. dan


Croatia open - 1. dan
Otvoreno prvenstvo Zagreba
1. regata VKMF - Pula

2. regata Kupa Dalmacije - Šibenik


Proljetna daljinska regata na Jarunu