> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

ČETVRTI DAN SVJETSKE SENIORSKE SMOTRE U NIZOZEMSKOJ

Samci David Šain i Marcela Milošević bez polufinala SP-a

27. kolovoza 2014. Autor: Petar Milin

Četvrti dan svjetske smotre veslačkih seniora u Nizozemskoj nije bio uspješan za hrvatske predstavnike. U borbi za nastup u polufinalu bili su skifisti David Šain i Marcela Milošević.

Muški samac David Šain nije uspio izboriti polufinale SP-a. Bio je peti u svojoj četvrtfinalnoj skupini s desetak sekundi zaostatka za trećeplasiranim Stanislavom Ščarbačenijem, posljednjim putnikom u poluzavršnicu iz te skupine (trojica najbržih iz svake skupine prošli su u polufinale). Do sredine staze David je bio četvrti, ali je konkurenciji pojačala ritam pa je u nastavku pao na peto mjesto koje ga je odvelo u polufinalno (C/D) razveslavanje. U utrci je pobijedio iskusni Nijemac Marcel Hacker, a ukupno najbolje vrijeme četvrtfinala ostvario je Čeh Synek.

Bolje sreće nije bila ni Marcela Milošević u četvrtfinalu ženskih samaca. Zauzela je šesto, posljednje mjesto u svojoj skupini, a kada je riječ o konkurenciji, dovoljno je samo napomenuti da su polufinale izborile predstavnice triju veslačkih velesila - Australije, SAD-a i Velike Britanije. I Marceli, kao i Davidu, preostaje borba za što bolji plasman na Svjetskom prvenstvu. Slijede im polufinalne C/D utrke već u četvrtak prijepodne.

Petog dana SP-a (u četvrtak) naš će dvojac bez kormilara Ante Janjić, Vjekoslav Kolobarić u borbu za A finale (od 15 sati). 

 Rezultati 4. dana SP-a u Amsterdamu 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

SP juniora - Hamburg


SP seniora do 23 godine Varese


3. Regata SK Luzern


EP juniora - Hazewinkel
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Međunarodna regata - Beograd

HVP 2014. - seniori


Croatia open - 2. dan


Croatia open - 1. dan
Otvoreno prvenstvo Zagreba
1. regata VKMF - Pula

2. regata Kupa Dalmacije - Šibenik


Proljetna daljinska regata na Jarunu