> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

NOVA SJAJNA UTRKA NAŠEG ‘DUBLA’ NA SVJETSKOM KUPU
U LUZERNU

Martin i Valent Sinković lako do borbe za odličja

12. srpnja 2014. Autor: Petar Milin Foto: © worldrowing.com

Hrvatski dvojac na pariće u kojem veslaju braća Martin i Valent Sinković novom je fantastičnom utrkom i uvjerljivom pobjedom izborio finale završne regate Svjetskog kupa u Luzernu. Od samog starta polufinalne utrke naši su veslači nametnuli ritam po vlastitoj mjeri i suverenim nastupom ostali nedodirljivi na vodećoj poziciji sve do prolaska kroz ciljnu ravninu (s vremenom 6:15.25). Drugi su bili Nijemci Gruhne i Krüger s gotovo četiri sekunde zaostatka, a treći Novozelanđani Robert i Karl Manson. Iako sa statusom aktualnog svjetskog prvaka, norveški dvojac na pariće ostao je ispod crte u borbi za elitni nedjeljni finale.

U drugoj polufinalnoj skupini očekivano su trijumfirali Litavci Mascinskas i Ritter. No, premda su za oko tri sekunde izveslali bolje vrijeme od naših uzdanica, Litavci su slavili tijesnu pobjedu (6:12.21) ispred Australaca McRaea i Belonogoffa (6:12.45). Sekundu kasnije od Australaca stigli su trećeplasirani Britanci Collins i Walton. 

Nedjelja, dakle, donosi i odluku o ukupnom pobjedniku ovogodišnjeg Svjetskog kupa u disciplini dvojac na pariće. Hrvati i Litavci imaju po jednu regatnu pobjedu pa će finale na Crvenom jezeru (u 13.03) dati i odgovor o zlatnoj posadi ukupno. Vremenska prognoza za Luzern ostavlja mogućnost slabe kiše u ranim poslijepodnevnim satima, uz lagani zapadni i sjeverozapadni vjetar…

Ostali naši veslači završili su nastupe u Luzernu: dvojac bez kormilara Ante Janjić i Vjekoslav Kolobarić bili su peti u C finalu (ukupno 17. mjesto), dok je  samac David Šain stigao drugi u D finalu, a Mario Vekić četvrti u E finalu iste discipline.

> Rezultati 2. dana SK-a u Luzernu    

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

EP juniora - Hazewinkel


Međunarodna juniorska regata - Munchen
Međunarodna regata - Beograd

HVP 2014. - seniori


Croatia open - 2. dan


Croatia open - 1. dan
Otvoreno prvenstvo Zagreba
1. regata VKMF - Pula

2. regata Kupa Dalmacije - Šibenik


Proljetna daljinska regata na Jarunu