> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

TROJE VESLAČA SUDJELUJE NA OI MLADIH U KINI

Kaić, Samardžić i Bonacin: Dat ćemo svoj maksimum pa što bude!

14. kolovoza 2014. Autor: Petar Milin

U hrvatskom sportskom izaslanstvu (24 sportaša i sportašice u 13 sportova), koje će od 16. do 28. nastupiti na Olimpijskim igrama mladih (OIM) u kineskom Nandžingu, tri su veslačke uzdanice - Marina Kaić u ženskom samcu te Bernard Samardžić i Ivo Bonacin u dvojcu bez kormilara.

U dvostrukoj trenerskoj ulozi  s njima je i Mladen Pavelić, trener  Marine Kaić u VK Medulin. Zbog racionalizacije HOO-ovih troškova na 2. OIM, Samardžić (HVK Marina Kaštela) i Bonacin (VK Gusar) nisu mogli računati na potporu svojih trenera - Josipa Berecke i(li) Igora Čulina.

- Što je tu je, tako je odlučeno i moramo se prilagoditi nastaloj situaciji… Pokušat ćemo se predstaviti u najboljem svjetlu, a zadovoljstvo bi mi bilo na visokoj razini izborimo li plasman u finale. Teško je bilo što predviđati jer ne znamo konkurenciju ni u jednoj discipliniporuka je trenera Pavelića.

Kada govori o finalu kao željenom dometu, trener naših mladih olimpijaca ponajprije misli na Marinu Kaić. O premijernom olimpijskom nastupu na “malim OI” Medulinka vrlo odrješito kaže:

- Nemam imperativa na Igrama pa ću moći opuštenije veslati. Naravno, dat ću sve od sebe za dobar rezultat. Uostalom, ja i ne znam drugačije, nego dati sve od sebe.

Bernard Samardžić je friško sišao s postolja velikog natjecanja (juniorskog SP-a), na kojem je osvojio broncu u četvercu s Pedićem, Banovićem i Čavkom.

- U odnosu na četverac, u dvojcu će biti malo tvrđi provlak, ali Ivo i ja odlično funkcionamo u brodu, barem je tako bilo na treninzima. On je malo više trenirao tempo, ja ću to još morati uveslati… Ne znamo ništa o konkurenciji, saznat ćemo sve prvog natjecateljskog dana – rekao je Samardžić.

Ni njegov partner iz dvojca, Ivo Bonacin, nije se upuštao u prognoze, ali svjestan je važnosti nastupa u dalekoj i nama prilično egzotičnoj destinaciji:

- Dvadeset dana u Kini, pa još i nastup na Olimpijskim igrama s mladim sportašima iz cijelog svijeta - to je kao ostvarenje sna. Što se tiče našeg nastupa, znam samo da ćemo dati maksimum i da se nećemo osramotiti. Nemamo puno zajedničkih treninga, ali dosta smo slične građe, kompatibilni smo i tu vidim našu priliku.

Svečano otvaranje Igara je 16. kolovoza na prekrasnom stadionu u sklopu Olimpijskog sportskog centra u Nandžingu. Već sutradan hrvatski će sportaši izaći na borilišta u šest sportova. U izlučna natjecanja (na stazi dugoj 1000 metara) i naše će veslačke snage tijekom subote.

 

 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

SP juniora - Hamburg


SP seniora do 23 godine Varese


3. Regata SK Luzern


EP juniora - Hazewinkel
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Međunarodna regata - Beograd

HVP 2014. - seniori


Croatia open - 2. dan


Croatia open - 1. dan
Otvoreno prvenstvo Zagreba
1. regata VKMF - Pula

2. regata Kupa Dalmacije - Šibenik


Proljetna daljinska regata na Jarunu