> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

OKI VESLAČKI TRIATLON 2014.

Luka Radonić apsolutni pobjednik triatlona

2. prosinca 2014. Autor: Petar Milin

Vrijeme je rekapitulacije i valorizacije prošle sezone, zatišje je pravih veslačkih događaja pa dobro dođu i oni na suhom. Tradicionalni OKI veslački triatlon održan je u VK Trešnjevka (ergometri na 6000 m) i na savskom nasipu (vožnja biciklom 8600 m i trčanje 3800 m).

Ni jaka jutarnja kiša nije obeshrabrila sudionike ovog trostrukog sportskog nadmetanja. Srećom, uoči dvodjelnog natjecanja na otvorenom - kiša je prestala, a u borbi za zlato mnogima je neizbježna dekoracija na odjeći (p)ostalo - blato…

U otvorenoj kategoriji natjecali su se brojni veslači i veslačice iz zagrebačkih klubova - od nižih dobnih uzrasta do veterana, studenata, gostiju iz drugih sportova (npr. kajak i kanu), veslačko-triatlonskih poklonika iz susjedne Slovenije… Sudjelovali su i seniori reprezentativnog “kalibra”, poput Luke Radonića ili sestara Milošević. Iako Damir Martin nije nastupio, najzvučnije prijavljeno ime bilo je sjajan magnet za odaziv mladih snaga…

Mladostaš Luka Radonić, ovom prilikom kao FSB-ovac, apsolutni je pobjednik OKI-jeva veslačkog triatlona (55:29). Odličja, iz ruku neuništivog veterana Rikarda Grzunova, uz Radonića su primili i triatlonac Viktor Sarić (AKS) te kanuist Luka Marijić (KKK Matija Ljubek), a potom i terceti (po tri najbolja) iz ostalih skupina. Prvo ime u ženskoj kategoriji bila je Marcela Milošević (VK Trešnjevka). Ruksaci, torbe, tablet-spremnici, kalkulatori, kartaški špilovi… - asortiman je sponzorskih nagrada najboljim triatloncima.

Iako ne spada izravno u ovaj događaj, spomena vrijedna je obnova pročelja VK Trešnjevka koju su uoči veslačkog triatlona odradili klupski entuzijasti, predvođeni Perom Grujinom.

 

> Rezultati


 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

SP seniora - Amsterdam


SP juniora - Hamburg

SP seniora do 23 godine - Varese


3. Regata SK Luzern


EP juniora - Hazewinkel
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Međunarodna regata - Beograd

HVP 2014. - seniori


Croatia open - 2. dan


Croatia open - 1. dan
Otvoreno prvenstvo Zagreba
1. regata VKMF - Pula

2. regata Kupa Dalmacije - Šibenik


Proljetna daljinska regata na Jarunu