> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

U SUBOTU I NEDJELJU VESLAČKI CROATIA OPEN NA JARUNU

U središtu pozornosti naši i slovenski  olimpijci               

11. travnja 2014. Autor: Petar Milin

Voda Jarunskog jezera ovih će dana biti uzburkana! Pred nama je 31. izdanje međunarodne veslačke regate Croatia Open, najveće domaće regate i jedne od najvećih (regata) u ovom dijelu Europe na početku veslačke sezone. Organizatori  - Veslački savez Zagreba, Hrvatski veslački savez i Veslački klub Croatia - na Jarunskom su jezeru ponovno okupili vrlo respektabilnu konkurenciju.

U dva natjecateljska dana (subota i nedjelja, 12. i 13. travnja 2014. ) nastupit će oko 1200 veslačica i veslača, raspoređenih u 750 posada. Bit će to predstavnici 62 kluba iz desetak europskih država (po prvi put iz Švedske), a prijavljeno je i 13 studentskih posada sa Zagrebačkog sveučilišta.

Od atraktivnijih sudionika za izdvojiti su trofejni slovenski olimpijci te naši najveći aduti - svjetski prvaci u četvercu na pariće koji će ovaj put nastupiti u samcima i dvojcima na pariće. Nažalost, zbog ozljede štrokera Valenta Sinkovića svjetske prvake i olimpijske doprvake nećemo vidjeti u originalnoj posadi.

U sklopu Croatia Opena tri su memorijalne utrke: “Niko i Jure” (za juniorske dvojce bez kormilara) kao počast poginulim braniteljima, članovima VK Croatia, Nikoli Ivušiću i Juri Vujeviću; zatim u čast veslačkih zaslužnika – “Dr. Zdravko Grahovac” (utrka osmeraca mlađih juniora) i “Slavko Matoc” (utrka seniorskih samaca).

I u subotu i u nedjelju eliminacijska natjecanja počinju u 8 sati, a finalne utrke su od 14 sati.

Šlager-utrka subotnjeg programa je finale seniorskih samaca (Memorijal Slavka Matoca) oko 15 sati. 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Otvoreno prvenstvo Zagreba


1. regata VKMF - Pula


2. regata Kupa Dalmacije - Šibenik


Proljetna daljinska regata na Jarunu


Četverac na pariće najbolja sportska momčad 2013.