> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

2. MARATON VK IKTUS U ČAST VUKOVARSKIH ŽRTAVA

Neumorni veterani bez problema svladali 70-ak kilometara

18. studeni 2014. Autor: Petar Milin | Foto: HRT Radio Osijek

Veslači su dva dana prije ostatka države krenuli u obilježavanje tužne obljetnice grada-heroja na Dunavu. Drugu godinu zaredom Veslački klub Iktus i Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata iz Osječko-baranjske županije priredili su veslački maraton od Osijeka do Vukovara.

Za potvrdu ove tradicije dionicu dugu sedamdesetak kilometara izveslali su u osmercu Iktusovi veterani, predvođeni donedavnim i aktualnim klupskim čelnikom – Danielom Srbom i Denisom Ambrušem. Od starta – ispred doma VK Iktusa, do cilja – ispred doma HVK Vukovara, neumorna je veslačka “klapa” provela gotovo šest sati na dravsko-dunavskim vodama. Cijelim putem pozadinsko društvo su im bili motorni čamci osječke policije i Lučke kapetanije, u svojstvu sigurnosne pratnje.

Kao i u (prošlogodišnjem) premijernom izdanju veslačko izaslanstvo je po prispijeću u Vukovar zapalilo svijeće i zadržalo se u kratkoj molitvi u podnožju  velikog križa na ušću Vuke u Dunav. Osim hrabrih vukovarskih branitelja, koji su podnijeli najveću žrtvu za državnu neovisnost, u mislima su im bili i bivši veslači čiji su životi utkani u slobodu Lijepe naše. Podsjetimo, HVK Vukovar je izgubio u Domovinskom ratu čak 32 člana, dok je VK Iktus ostao bez šestorice članova.

Domaćini iz HVK Vukovar priredili su u klupskim prostorijama zajednički ručak za sve sudionike 2. maratona Osijek – Vukovar, koji tako postaje tradicionalna veslačka uvertira za Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i njegovih branitelja. 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

SP seniora - Amsterdam


SP juniora - Hamburg

SP seniora do 23 godine - Varese


3. Regata SK Luzern


EP juniora - Hazewinkel
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Međunarodna regata - Beograd

HVP 2014. - seniori


Croatia open - 2. dan


Croatia open - 1. dan
Otvoreno prvenstvo Zagreba
1. regata VKMF - Pula

2. regata Kupa Dalmacije - Šibenik


Proljetna daljinska regata na Jarunu