> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

IZBOR SPORTAŠA 2014. GODINE PREMA MJERILIMA HOO-a  

Valent i Martin Sinković najbolja posada godine

21. prosinca 2014. Autor: Petar Milin

Kakva sjetva - takva žetva! Ta poslovica ili postulat u sportu dolazi do izražaja i na kraju godine kada se biraju najbolji u godini na izmaku. Bogu hvala, veslanje već godinama ima konkurentnu momčad za taj čin, makar za onu petu kategoriju u izboru Hrvatskog olimpijskog odbora - Najuspješniji sportski par, štafeta ili posada.

Svjetski prvaci u dvojcu na pariće, Valent i Martin Sinković, treću godinu zaredom laureati su spomenute kategorije (ukupno četvrti put, tri puta kao članovi famoznog četverca na pariće s Damirom Martinom i Davidom Šainom). Nagradu im je predao legendardni veslački olimpijac Igor Boraska (bronca u osmercu na OI u Sydneyju 2000.)… I trener svjetskih prvaka, Nikola Bralić, nominiran je za trenera godine, ali ostao je samo na nominaciji, budući da je trenerom godine proglašen Ante Kostelić, tvorac olimpijskog srebra Ivice Kostelića u superkombinaciji na ZOI-ju u Sočiju.

Na voditeljsko pitanje - jesu li se za budućnost definitivno profilirali kao dvojac na pariće, umjesto dosadašnjeg četverca, Martin Sinković je odgovorio:

- Četiri sekunde ispred svjetske konkurencije u ovoj disciplini daje nam za pravo nastaviti u dvojcu, iako je četverac uvijek otvorena opcija…

Valent je konstatirao kako je postignuta brzina nešto o čemu su mogli samo sanjati, ali na SP-u u Amsterdamu odlučili su pokušati - i najboljim svjetskim vremenom u toj discipline premašili su vlastita očekivanja.

Pojedinačni laureati HOO-ova izbora za 2014. godinu su atletičarka Sandra Perković i skijaš Ivica Kostelić, a u ekipnoj konkurenciji najbolji su hrvatski stolnotenisači i samostreličarke.

Dan kasnije braća Sinković dobili su priznanje i u izboru najboljih sportaša godine Sportskog saveza grada Zagreba (SSGZ). Nisu momčad godine, nego su primili Godišnje priznanje SSGZ-a, skupa s Ivicom Kostelićem, Marinom Čilićem, Nevenom Žugajem i Ivom Radoš. OK, mnogi bi rekli - barem su u dobrom društvu. Njihov trener, veslački mag Nikola Bralić dobitnik je Trofeja Sportskog saveza grada Zagreba, iako ostaje upitnik zašto nije u kategoriji Najuspješnijih trenera godine…?

Za utjehu, voditelj priredbe, novinarski univerzalac Ivica Blažičko, izrekao je tijekom ceremonijala počast veslačima koji su, uz Sandru Perković, jedini “pokorili” svjetsku konkurenciju u svom “poslu”. Blažičko je u dvjema skupinama nagrađenih za zahvalu u ime svih davao riječ isključivo veslačima - Sinkovićima i Braliću (“Neka večeras govore samo veslači”!)…
 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

SP seniora - Amsterdam


SP juniora - Hamburg

SP seniora do 23 godine - Varese


3. Regata SK Luzern


EP juniora - Hazewinkel
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Međunarodna regata - Beograd

HVP 2014. - seniori


Croatia open - 2. dan


Croatia open - 1. dan
Otvoreno prvenstvo Zagreba
1. regata VKMF - Pula

2. regata Kupa Dalmacije - Šibenik


Proljetna daljinska regata na Jarunu