> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

U 63. ANKETI SN-a SPORTSKI NOVINARI IZABRALI SPORTAŠE 2014.

Dvojac na pariće braća Sinković momčad godine

22. prosinca 2014. Autor: Petar Milin

Jedini hrvatski sportski dnevnik, Sportske novosti, 63. put je birao najbolje sportaše u državi prema ostvarenjima u godini na izmaku. Glasovala su 304 novinara iz 50 hrvatskih redakcija, a svi su laureati  izabrani uvjerljivom (dvotrećinskom) većinom glasova. Tako i najbolja momčad u 2014. godini, svjetski prvaci u dvojcu na pariće - Valent i Martin Sinković (222 glasa). Pojedinačni laureati su Sandra Perković (atletika) i Marin Čilić (tenis), a najuspješnija ženska ekipa - hrvatska reprezentacija u samostrelu.

Zanimljivo je da su novinari i u prvoj anketi SN-a, 1952. godine, za najbolju sportašicu izabrali atletičarku (Milka Babović), a za najbolju momčad - veslače (Gusarov zlatni olimpijski četverac bez kormilara). Drugu godinu zaredom Sinkovići su dobitnici SN-ova trofeja, a prošle godine na pozornici su se pojavili u dvostruko brojnijem sastavu - kao četverac na pariće, s Damirom Martinom i Davidom Šainom.

Amsterdamsko svjetsko zlato i najbolje svjetsko izveslano vrijeme u ‘dublu’ donijelo je mladostaškoj braći i drugi naslov najboljih hrvatskih sportaša u samo tjedan dana.

- Trener Bralić je najzaslužniji za naše uspjehe - izjavio je Valent pred HTV-auditorijem.

Nazočnog Nikolu Bralića pohvalio je i Martin Sinković, izjavom da kod njega nema torture, nego im, naprotiv, trener ulijeva dodatnu motivaciju pa si čak sami nametnu jači ritam na treninzima.

Voditeljicu Milu Horvat zanimalo je otkud Braliću i zimi preplanuli ten?

- Po šest sati dnevno provodim na Jarunu, ima dovoljno sunca, a osjetit ćemo i ono na Copacabani. Deset godina gradimo ciglu po ciglu i već smo napravili veliku zgradu - slikovito je završio Bralić koji je nedavno, boraveći na Fisinu trenerskom kongresu, upoznao olimpijsku stazu u Rio de Janeiru.

Veslački trojac će nakon božićno-novogodišnjih blagdana u krugu obitelji, početkom siječnja 2015. godine na tradicionalne zimske pripreme (skijaško trčanje) u Italiju. 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

SP seniora - Amsterdam


SP juniora - Hamburg

SP seniora do 23 godine - Varese


3. Regata SK Luzern


EP juniora - Hazewinkel
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Međunarodna regata - Beograd

HVP 2014. - seniori


Croatia open - 2. dan


Croatia open - 1. dan
Otvoreno prvenstvo Zagreba
1. regata VKMF - Pula

2. regata Kupa Dalmacije - Šibenik


Proljetna daljinska regata na Jarunu