> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

PRESTIŽNA VESLAČKA REGATA
HEAD OF THE CHARLES U BOSTONU

Braća Sinković uvjerljivo najbrži dvojac među 30 čamaca

18. listopada 2014. Autor: Petar Milin

Svjetski prvaci i rekorderi u dvojcu na pariće, Martin i Valent Sinković, sjajno su odradili prvu utrku na jubilarnom 50. izdanju prestižne veslačke regate Head of the Charles u Bostonu (SAD). U utrci ‘dublova’ na stazi dugoj 4,8 kilometara slavili su s uvjerljivom prednošću od 17 sekundi ispred američkih reprezentativaca Toma i Petera Gravesa (Craftsbury), a treći su s dodatnom sekundom zaostatka stigli, također Amerikanci, William Cowles i Sam Stitt iz washingtonskog Potomac Boat Cluba.

U utrci, nazvanoj Men’s Championship Doubles, nastupilo je ukupno 30 čamaca, a među njima i vrlo “zvučna” posada u veslačkom svijetu - Čeh Ondrej Synek i Norvežanin Olaf Tufte. Aktualni i nekadašnji europski “kralj samaca” izveslali su sedmo vrijeme, ali im je zbog nekoliko pogrešaka tijekom utrke pridodano kazneno vrijeme (1,15 sekunde), što ih je potisnulo na ukupno 12. mjesto.

Za utjehu, Synek i Tufte imaju priliku popraviti dojam u osmercu najboljih svjetskih veslača na pariće jer kao jamstvo dobrog plasmana s njima u čamcu bit će hrvatska braća Sinković, američka braća Graves, novozelandski skifist Mahe Draysdale… Suparnička posada su im najbolji svjetski rimenaši.

Na iznimno masovnom 50. izdanju Head of the Charlesa (s oko deset tisuća veslačica i veslača u dva dana) nastupa još hrvatskih predstavnika. 

Rezultati  utrke Men’s Championship Doubles: 1. Valent i Martin Sinković (HVS) 15:40.566, 2.  Tom Graves, Peter Graves (Craftsbury Sculling Center) 15:57.938, 3. William Cowles, Sam Stitt (Potomac Boat Club) 15:58.792…, 12. Ondrej Synek, Olaf Tufte (Horten RK) 17:15.216… 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

SP seniora - Amsterdam


SP juniora - Hamburg

SP seniora do 23 godine - Varese


3. Regata SK Luzern


EP juniora - Hazewinkel
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Međunarodna regata - Beograd

HVP 2014. - seniori


Croatia open - 2. dan


Croatia open - 1. dan
Otvoreno prvenstvo Zagreba
1. regata VKMF - Pula

2. regata Kupa Dalmacije - Šibenik


Proljetna daljinska regata na Jarunu